Die Welt: Την υποψηφιότητα Ζέεχοφερ έναντι Μέρκελ προκρίνει το 42%

Την υποψηφιότητα του προέδρου του βαυαρικού Χριστιανοκοινωνικού Κόμματος (CSU), Χορστ Ζέεχοφερ, προκρίνει το 42% των Γερμανών σύμφωνα με δημοσκόπηση της Die Welt, ωστόσο, το 52% των ερωτηθέντων δεν πιστεύει ότι θα ήταν ιδανικότερος υποψήφιος από την καγκελάριο της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Infratest , εάν έβαζε υποψηφιότητα η -επίσης χριστιανοδημοκράτης- υπουργός Αμυνας Ούρζουλα φον ντερ Λάιεν οι πιθανότητες να εκλεγεί καγκελάριος θα ήταν μηδαμινές. Μόνο το 17% απάντησε ότι θα είχε μεγαλύτερες πιθανότητες να εκλεγεί από τη Μέρκελ, ενώ το 75% απάντησε αρνητικά.

Η διαμάχη μεταξύ CDU και CSU για το προσφυγικό καθιστά αδιανόητο έναν κοινό προεκλογικό τους αγώνα με ουσιαστικό περιεχόμενο, σχολίασε δηκτικά στην κυριακάτικη Welt o αντιπρόεδρος του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) Ράλφ Στέγκνερ, ενώ πρόσθεσε πως «φυσικά η υποψηφιότητα Ζέεχοφερ και η επέκταση του βαυαρικού CSU σε ομοσπονδιακό επίπεδο θα ήταν η λογική συνέπεια».

O Χορστ Zέεχοφερ είπε το Σάββατο μετά τη συνεδρίαση του προεδρείου του CSU «θέλουμε την ενότητα», αλλά πρόσθεσε «όχι με κάθε τίμημα, ούτως ώστε να θυσιάσουμε πολιτικές θέσεις του χριστιανοκοινωνικού κόμματος».

O Bαυαρός πολιτικός δήλωσε επίσης ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί την ομοφωνία στη σημερινή συνάντηση των τριών εταίρων του κυβερνητικού συνασπισμού στο Βερολίνο «και να συζητά επ΄άπειρον». Πρέπει να αποφασίζουν για να μπορεί να συνεχίσει να κυβερνά μέχρι τις εκλογές.

Όπως σημειώνει η «Welt» τα νεύρα είναι τεντωμένα στο CDU μετά την ήττα του από το κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) την περασμένη Κυριακή στο κρατίδιο Mecklemburg-Vorpommern , όπως επίσης και από την έλλειψη προοπτικής νίκης στις τοπικές εκλογές του Βερολίνου την ερχόμενη Κυριακή.

Πάντως, κατά την ίδια εφημερίδα, ουδείς είναι σίγουρος ότι θα επανέλθει η ηρεμία ανάμεσα στα δύο αδελφά κόμματα CDU και CSU.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...