Drones, τεθωρακισμένα και Ρώσοι κομάντο για την ασφάλεια του Πούτιν

Παρασκευή 27/05/2016 – 12:44Επίσκεψη Πούτιν, μέτρα «ΑΣΤΑΚΟΣ» Η ΑΘΗΝΑ«Φρούριο» θυμίζει η πρωτεύουσα εν’ όψει της άφιξης του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν το απόγευμα.
Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ήδη θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο της που προβλέπει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.
Στα μέτρα για τον υψηλό προσκεκλημένο εμπλέκονται 2.500 αστυνομικοί από όλες τις υπηρεσίες προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα σημειωθεί το παραμικρό επεισόδιο.
Στο σχεδιασμό θεωρείται συμμετείχαν και άνδρες από την προσωπική ασφάλεια του Ρώσου προέδρου.
Μέτρα της τροχαίας στο κέντρο της Αθήνας 
Σημειώνεται ότι η Τροχαία θα προχωρήσει σε έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, από τις 14:00. Οι ρυθμίσεις αυτές περιλαμβάνουν αποκλεισμούς ορισμένων δρόμων και τη σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας στη διαδρομή από το αεροδρόμιο μέχρι το κέντρο της Αθήνας. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Τροχαίας θα ισχύσουν μέχρι και αύριο το πρωί, που ο πρόεδρος της Ρωσίας θα αναχωρήσει για το Αγιο Ορος.
Λιμουζίνες, drones και δίχτυ εντοπισμού εξουδετέρωσης βομβών
Και τα μέτρα δεν σταματούν εκεί. 
Με τρία μεταγωγικά αεροσκάφη θα μεταφερθούν στην Αθήνα τρεις πανομοιότυπες θωρακισμένες λιμουζίνες, που κανείς δεν θα γνωρίζει σε ποια επιβαίνει ο Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως επίσης και βαρύς οπλισμός και ηλεκτρονικός εξοπλισμός.
Ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός θα χρησιμοποιείται για να απλώνεται ηλεκτρονικό δίχτυ ασφαλείας γύρω από τα σημεία που θα βρίσκεται ο Πούτιν, με τις επίγειες συσκευές να τοποθετούνται σε συνοδευτικά οχήματα και άλλες σε μη επανδρωμένα αεροσκάφη.
Επιπλέον θα υπάρχει δίχτυ εντοπισμού εξουδετέρωσης βομβών, απενεργοποίησης κινητών τηλεφώνων και αποτροπής τηλεφωνικών υποκλοπών.  
Ο Ρώσος πρόεδρος μετά τις συναντήσεις του θα διανυκτερεύσει σε πολυτελές παραλιακό ξενοδοχείο των νοτίων προαστίων, το οποίο έχει ερευνηθεί σπιθαμή προς σπιθαμή από Ρώσους πράκτορες. 
70 Ρώσοι κομάντοΒέβαια στο πλέγμα ασφαλείας που στήνεται δεν θα συμμετέχουν μόνο Ελληνες αστυνομικοί αλλά και άνδρες των Ρωσικών ειδικών δυνάμεων. Αλλωστε, κατά πληροφορίες, ο σχεδιασμός των μέτρων ασφαλείας έγινε κατά κύριο λόγο από τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας. 
Toν Βλάντιμιρ Πούτιν θα συνοδεύουν 70 κομάντο της Προεδρικής Φρουρά της Ρωσίας με μαύρα κοστούμια. Πρόκειται για άνδρες που έχουν εκπαιδευτεί στην ελίτ των ειδικών δυνάμεων, δηλαδή στη φημισμένη Σπετσνάζ, τα μέλη της οποίας ο αστικός μύθος περιγράφει ως «υπερανθρώπους».
Δρακόντεια μετρά σε Θεσσαλονίκη-Αγιο Ορος
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ρώσος πρόεδρος απόψε θα διανυκτερεύσει σε πολυτελές ξενοδοχείο των νοτίων προαστίων, το οποίο έχει ερευνηθεί σπιθαμή προς σπιθαμή. 
Αύριο ο Βλάντιμιρ Πούτιν θα βρεθεί στο Αγιο Ορος όπου και εκεί τα μέτρα θα είναι αυξημένα. Μάλιστα, στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκονται κλιμάκια της ΕΥΠ, της Αντιτρομοκρατικής και της Κρατικής Ασφάλειας. 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...