Αυτή είναι μία από τις πιό βασικές υποχρεώσεις, όσων ασχολούμαστε με τις κοινές υποθέσεις, στον τόπο μας. Τέτοια πορεία χαράξαμε επτά χρόνια τώρα σαν Ενωτική Πρωτοβουλία. Έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε, με τις προτάσεις μας προς την σημερινή διοίκηση του δήμου. Έχουμε στο μυαλό μας, το πώς θα διαμορφώσουμε την πόλη μας ώστε να γίνει πιό όμορφη, πιό χρηστική γιά όλους. Για τους συμπολίτες μας αλλά και τους επισκέπτες.

Και εδώ δεν εννοούμε τον απαραίτητο, χρήσιμο αλλά εφήμερο εορταστικό στολισμό, των ημερών που διανύουμε. Αλλά ουσιαστικές και μόνιμες αλλαγές που θα στολίζουν την πόλη μας.

Στο δημοτικό συμβούλιο του Νοεμβρίου, ο επικεφαλής της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ και πρώην Δήμαρχος Τάκης Λουκόπουλος, κατέθεσε ακόμη μία πρόταση της παράταξης, με στόχο να ομορφύνει η πόλη μας. Να ξεκινήσει ο δήμος την διαδικασία με στόχο την απαλλοτρίωση του κτιρίου που βρίσκεται απέναντι από την Νοτιοδυτική άκρη της πλατείας Λιμανιού. Στόχος η κατεδάφιση του κτιρίου και η συνένωση του οικοπέδου με την πλατεία Τάκη Κούμπιου.

Το όφελος είναι προφανές.

Αυξάνεται ο κοινόχρηστος χώρος στο Λιμάνι. Αποφορτίζεται η περιοχή από ένα ογκώδες κτίριο. Ανοίγει ο δρόμος για μια παρέμβαση που θα περιλαμβάνει την πλατεία Λιμανιού, την πλατεία Κούμπιου και την απαλλοτριωμένη έκταση. Ίσως έτσι υπάρξει η δυνατότητα να στηθεί στον χώρο του Λιμανιού, ένα επιβλητικό αφιέρωμα στην Ναυμαχία της Ναυπάκτου.

Για να προχωρήσει η απαλλοτρίωση, απαιτείται κατ’ αρχήν η πολιτική βούληση του δήμου Ναυπακτίας.

Κατόπιν θα διερευνηθεί η διαδικασία που θα ακολουθήσουμε, όπως και το πώς θα βρεθούν τα απαραίτητα χρήματα από δημοτικούς πόρους. Η διαδικασία δεν είναι πρωτόγνωρη. Ανάλογες αγορές οικοπέδων ή κτιρίων έγιναν σε προηγούμενες θητείες. Με την Ενωτική Πρωτοβουλία στην διοίκηση του δήμου, αλλά και παλαιότερα. Στην προηγούμενη θητεία, μετά από συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες, αγοράστηκαν με δημοτικούς πόρους, χρήσιμα οικόπεδα, που κόστισαν περίπου 300.000 ευρώ. Είναι γνωστό σε όλους μας πως αυτοί εξοικονομήθηκαν, αφού ο Τάκης Λουκόπουλος δεν πήρε επί πέντε χρόνια τον μισθό του ως δήμαρχος Ναυπακτίας.

Θεωρούμε ότι και σε αυτή την θητεία πρέπει να γίνουν ανάλογα βήματα. Οι απαλλοτριώσεις που χρηματοδοτούνται από το «Πράσινο Ταμείο» είναι χρήσιμες αλλά δεν αρκούν. Έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε πιό τολμηρά βήματα.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...