Eξιχνιάστηκαν περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών.

Δελτίο τύπου από την Ελληνική Αστυνομία.

Συνελήφθη ένας 15χρονος ημεδαπός και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος άλλων πέντε (5) συνεργών του για δραστηριοποίηση σε οργανωμένη εγκληματική ομάδα διάπραξης κλοπών και διαρρήξεων.

 Σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος Αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ.

Συνελήφθη, χθες (31-8-2011) το απόγευμα στην Αμαλιάδα, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, ένας 15χρονος ημεδαπός και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άλλων πέντε (5) συνεργών του, για δραστηριοποίηση σε οργανωμένη εγκληματική ομάδα, με ιεραρχική δομή, που διέπραττε κλοπές και διαρρήξεις κατ΄ εξακολούθηση στην ευρύτερη περιοχή της Ηλείας.

Ειδικότερα, χθες (31/8/2011) το απόγευμα στη περιοχή Κορυφή Ιάρδανου Ηλείας, ο συλληφθείς από κοινού με τρεις ακόμα ημεδαπούς ηλικίας 29, 27 και 22 ετών αντίστοιχα, αφαίρεσαν από μη περιφραγμένο οικόπεδο 44χρονου ημεδαπού διάφορα εργαλεία μηχανημάτων εκτέλεσης γεωργικών εργασιών, και τράπηκαν με όχημα σε φυγή.

Για τη σύλληψη των δραστών πραγματοποιήθηκαν άμεσες αστυνομικές αναζητήσεις με αποτέλεσμα τον εντοπισμό των δραστών από όχημα του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας και δυο δικυκλιστών της ομάδας ΔΙΑΣ. Στη θέα των Αστυνομικών και  προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη τους, ο οδηγός του οχήματος ενήργησε οπισθοπορεία, αναπτύσσοντας ταχύτητα.

Mε ελιγμό προσέκρουσε με πρόθεση στην υπηρεσιακή δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε 27χρονος Αστυφύλακας της ομάδας ΔΙΑΣ τον οποίο ανέτρεψε, ενώ παρέσυρε για αρκετά μέτρα την υπηρεσιακή δίκυκλη μοτοσικλέτα ώσπου ακινητοποιήθηκε. Δράστες εγκατέλειψαν το όχημα πεζοί και καταδιωκόμενοι από τους Αστυνομικούς συνελήφθη ο 15χρονος ημεδαπός.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι ο συλληφθείς, μαζί με τους τρεις συνεργούς του, αλλά και άλλους δυο ημεδαπούς ηλικίας 15 και 13 ετών αντίστοιχα, ενεργώντας ως ομάδα κατ΄ επάγγελμα και κατά συνήθεια, με διαφορετική σύνθεση κατά περίπτωση, και υπό την καθοδήγηση του 29χρονου διέπραξαν τους τελευταίους εννέα (9) μήνες, πληθώρα διαρρήξεων και κλοπών στην ευρύτερη περιοχή της Ηλείας.

Συγκεκριμένα εξιχνιάστηκαν :

o    Σαράντα έξι (46)  κλοπές – διαρρήξεις σε οικίες, αποθήκες και επιχειρήσεις.
o    Δυο (2) κλοπές αντικειμένων ιδιοκτησίας των τοπικών οργανισμών εγγείων βελτιώσεων (Τ.Ο.Ε.Β) Πύργου και Πελοπίου.
o    Μια (1)  κλοπή – διάρρηξη στη κεντρική δεξαμενή της Ε.Υ.Δ.Α.Π.
o    Μια (1)  κλοπή – διάρρηξη σε μοτερόσπιτο του Δήμου Πύργου.
o    Δυο (2)  κλοπές – διαρρήξεις σε οχήματα.

Ο συλληφθείς με τους συνεργούς του, δρούσαν στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Ηλείας, αφαιρώντας κυρίως χαλκό, αλλά και μηχανήματα, εργαλεία, οικιακές συσκευές και ελαιόλαδο

Εκτιμάται ότι από την έκνομη δραστηριοποίηση τους έχουν αποκομίσει  παράνομα περιουσιακά οφέλη, που ανέρχονται στο πόσο τουλάχιστον των (80.000) ευρώ.

Ο τραυματίας Αστυνομικός, ο οποίος υπέστη κάκωση δεξιού γονάτου και κνήμης, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου  για παροχή πρώτων βοηθειών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας, ενώ το όχημα των δραστών κατασχέθηκε. 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...