Eισαγγελείς στην Ζυρίχη τρόμος στην Αθήνα

Eισαγγελείς στην Ζυρίχη τρόμος στην Αθήνα

Λίγο πριν ολοκληρωθεί η έρευνα για το γιγαντιαίο σκάνδαλο της Novartis- Οι Ελβετοί παραδίδουν όλους τους λογαριασμούς του φαρμακευτικού κολοσσού

ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ φως από την Ελβετική Δικαιοσύνη έχουν πάρει οι εισαγγελείς Διαφθοράς που ερευνούν το γιγαντιαίο σκάνδαλο της NOVARTIS προκειμένου να παραλάβουν ένα πακέτο από στοιχεία που αφορούν στις κινήσεις λογαριασμών που ανήκουν σε εταιρείες που είχε στήσει ο φαρμακευτικός κολοσσός για τις ανάγκες των διακριτικών πληρωμών, δηλαδή τα λαδώματα.

Κλιμάκιο των οικονομικών εισαγγελέων που θα επισκεφθεί αυτή την βδομάδα την Ζυρίχη θα παραλάβει επίσης τις κινήσεις των λογαριασμών του Κωνσταντίνου Φρουζή αλλά και στοιχεία για μια σειρά υπόπτων που εμπλέκονται στο σκάνδαλο.

Δικαστικές πηγές αποκάλυψαν στην KONTRA NEWS ότι με την παραλαβή των στοιχείων ολοκληρώνεται η έρευνα για την πολύκροτη υπόθεση και δεν αποκλείεται στα μέσα Δεκεμβρίου ή το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου να αρχίσει η παρέλαση των υπόπτων από τα ανακριτικά γραφεία.

Στην κατεύθυνση αυτή, οι πρώτοι που θα κληθούν σε απολογία είναι τα κορυφαία στελέχη της NOVARTIS στην Ελλάδα.

Δεν αποκλείεται μάλιστα με τις πρώτες καταθέσεις να αρχίσουν και οι προφυλακίσεις.

Στη συνέχεια θα κληθούν να καταθέσουν μια σειρά πρόσωπα τα οποία είχαν στήσει ένα δίκτυο εταιρειών μέσω των οποίων γίνονταν τα λαδώματα σε πολιτικούς και κρατικούς αξιωματούχους.

Με δεδομένο ότι οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι κακουργηματικού χαρακτήρα, όπως ενεργητική δωροδοκία και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, θεωρείται σίγουρη η προφυλάκιση πέντε εμπλεκομένων.

Οι προφυλακίσεις έχουν ως στόχο αφενός να αποτρέψουν το ενδεχόμενο διαφυγής στο εξωτερικό αυτών που εμπλέκονται στο σκάνδαλο και αφετέρου να ασκήσουν πιέσεις σε κατηγορούμενους προκειμένου να συνεργαστούν με τη Δικαιοσύνη με αντάλλαγμα μικρότερες ποινές και ενδεχομένως διασφάλιση ασυλίας στην περίπτωση κατά την οποία τα στοιχεία που θα αποκαλύψουν θα βοηθήσουν καθοριστικά τη μεγάλη αυτή υπόθεση δημοσίου συμφέροντος.

Τα πολιτικά πρόσωπα πρόκειται να καταθέσουν στο τέλος της ανακριτικής διαδικασίας και αφού προηγουμένως οι αρμόδιοι δικαστές έχουν τεκμηριώσει καταγγελίες.

Στην παρούσα φάση οι προστατευόμενοι μάρτυρες έχουν δώσει καταθέσεις – φωτιά που καίνε τουλάχιστον δύο πολιτικούς αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να ασκηθούν διώξεις αν δεν βρεθούν κινήσεις μαύρων λογαριασμών.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς εκτιμούν ότι το πακέτο που θα παραλάβουν από τις αντίστοιχες υπηρεσίες της Ελβετίας θα λύνει τους γρίφους από τις διαδρομές μαύρου χρήματος αλλά και τα χέρια των δικαστών προκειμένου να προχωρήσουν σε άσκηση διώξεων με τεκμηριωμένα στοιχεία και όχι μόνο από καταθέσεις μαρτύρων.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/347744-Eisaggeleis-sten-Zyriche-tromos-sten-Athena ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...