Eνημέρωση για το κλείσιμο του μουσείου Φαρμάκη στο δημοτικό συμβούλιο.(βίντεο)

-Γ.Ράπτης: Δεν μιλάμε για κλείσιμο του μουσείου,αλλά για άδειασμα του κτιρίου

Το θέμα που ανέδειξε το Nafpaktianews και έχει να κάνει με το κλείσιμο του μουσείου Φαρμάκη στην Ναύπακτο.Τις προηγούμενες ημέρες και τυπικά έκλεισε τις πόρτες του το ένα και μοναδικό μουσείο με την ιδιωτική συλλογή αντικειμένων της περιόδου της Ελληνικής επανάστασης της οικογένειας Φαρμάκη.

Ερώτηση για ενημέρωση προς το σώμα,έκανε ο επικεφαλής της Α.Δ.Κ.Ν. Γ.Μπουλές,αλλά και ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Ντ.Τσουκαλάς.

Αφορμή το δημοσίευμα του Nafpaktianews για το θέμα και η απάντηση από την πλευρά της δημοτικής αρχής με τον αντιδήμαρχο πολιτισμού Γ.Ράπτη.να αναφέρεται σε σχετική αίτηση της υπαλλήλου του μουσείου που ζητούσε ενημέρωση σχετικά με την τύχη του.

Από την πλευρά του δήμου,αυτό που διευκρινίστηκε ήταν ότι καμία αρμοδιότητα δεν έχει από του θέματος,ούτε νομικά αλλά ούτε τυπικά με την ιδιωτική αυτή συλλογή.

Αρμόδιος φορέας για το μουσείο ανέφερε ο κ. Ράπτης,είναι το τμήμα συλλογών και μουσείων του υπουργείου Πολιτισμού.Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Ράπτη,όχι μόνο έκλεισε το μουσείο,αλλά άδειασε ολοκληρωτικά το κτίριο από όλα τα αντικείμενα που υπήρχαν μέσα σ’αυτό

Δείτε το βίντεο



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...