Eνωτική Πρωτοβουλία:Χαμένες Ευκαιρίες – Τουριστικό Καταφύγιο

Το χρονικό των χαμένων ευκαιριών

Είναι χρέος μας απέναντι στους συνδημότες μας αλλά και στην προοπτική του τόπου και των παιδιών μας, να υπενθυμίσουμε όλα εκείνα τα μεγάλα έργα υποδομής που η απερχόμενη Δημοτική Αρχή, ενώ τα βρήκε από κάθε άποψη ώριμα από τη Δημοτική Αρχή Λουκόπουλου, επέλεξε να τα αφήσει να βαλτώσουν και εν τέλει να χαθούν και οι εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις!

Η αντικατάσταση τους από έργα μικρότερης αναπτυξιακής σημασίας για τον τόπο δεν μπορεί να αποτελεί ούτε άλλοθι, ούτε ευκαιρία για πανηγυρισμούς από την απερχόμενη διοίκηση του Δήμου Ναυπακτίας!

Ας ξεκινήσουμε:

  1. Καταφύγιο Τουριστικών Σκαφών

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση για να αντιληφθεί κανείς τη σημασία για την ανάπτυξη σε πολλά επίπεδα του τόπου, η δημιουργία Τουριστικού Καταφυγίου χωρητικότητας 110 Σκαφών στο Γρίμποβο! Ένα έργο για το οποίο η Δημοτική μας Αρχή εξασφάλισε το 2019 από το Πρόγραμμα Interreg Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020, το ποσό του 1,980,000€ και προκειμένου να ξεκινήσει υπεγράφη εταιρικό συμφωνητικό από τις περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και την Περιφέρεια Απούλιας Ιταλίας που θα ήταν και ο επικεφαλής Εταίρος του έργου.. Ποσό το οποίο η απερχόμενη Δημοτική Αρχή επέλεξε να μεταφέρει, για την δημιουργία λιμένα αλιευτικών σκαφών στη Βαριά και με σκοπό να μεταφέρουν εκεί τις βάρκες του σημερινού ιστορικού λιμανιού, σύμφωνα με τη μελέτη που εκπόνησαν. Και τόσο ανεπαρκείς που ούτε και αυτό το κατάφεραν τελικά.

Για να χρυσωθεί το χάπι όμως και προκειμένου να δικαιολογηθεί η ανικανότητά τους, η Περιφέρεια διέθεσε αντίστοιχο ποσό για το “στρατηγικό διακρατικό” έργο: «Προμήθεια εξοπλισμού για την αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου του αστικού κέντρου της Ναυπάκτου»( δηλαδή πράσινο, παγκάκια κλπ., καθρέφτες για τους ιθαγενείς), καθώς και ένα μικρό αλλά σημαντικό έργο, με έτοιμη μελέτη από το 2018 στη θητεία μας, την πίστα (BMX, SCATE κλπ.) για τους νέους στο Γρίμποβο, το οποίο λόγω ωριμότητας ούτως η άλλως θα χρηματοδοτούταν.

Και επειδή θα σπεύσουν πάλι τα «παπαγαλάκια» της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής να μας κατηγορήσουν για «εμμονές» και εμπάθεια, να ξεκαθαρίσουμε μερικά βασικά πράγματα:

  • Κανείς δεν διαφωνεί με έργα που αναπλάθουν και ομορφαίνουν την πόλη!
  • Το πρόβλημα αρχίζει όταν τέτοια έργα (τα οποία μπορούν να χρηματοδοτηθούν ανά πάσα στιγμή από οποιοδήποτε πρόγραμμα), χρησιμοποιούνται ως «προπέτασμα καπνού», προκειμένου να καλυφθεί η ανικανότητα των διοικούντων να υλοποιήσουν τα μεγάλα έργα πνοής (τα οποία και βρήκαν ΕΤΟΙΜΑ από κάθε άποψη), που θα έδιναν ώθηση στην τοπική οικονομία για πολλές δεκαετίες στο μέλλον! 

Το Καταφύγιο Τουριστικών Σκαφών θα είχε ολοκληρωθεί μέχρι το 2023 και θα έβαζε τη Ναύπακτο σε τροχιά ανάπτυξης, επιπέδου σύγχρονης πόλης όπως της αρμόζει, αρμονικά συνδεδεμένο με την ομορφιά και την ιστορία της.

 Να πούμε τέλος για την ιστορία, πως αντίστοιχο έργο χρηματοδότησε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και υλοποιεί σήμερα ο Δήμος της Βόνιτσας, αλλά και στο Νυδρί Λευκάδος εκτελείται αντίστοιχο λιμενικό έργο από το πρόγραμμα Interreg με υπερδέσμευση!

Δυστυχώς οι άνθρωποι αυτοί είναι ανεκδιήγητοι, μοιραίοι και επικίνδυνοι πλέον για την πόλη και το Δήμο Ναυπακτίας!

Τώρα Ξέρεις!!!



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...