Το ΕΚΝΔ από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκαν τα έκτακτα μέτρα για την πρόληψη εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού, διεκδίκησε και διεκδικεί μέτρα ανακούφισης για όλους τους πληττόμενους εργαζόμενους.

Μέσω του τριτοβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου εκπροσώπησης των εργαζομένων, της ΓΣΕΕ, έγιναν και γίνονται παρεμβάσεις για ένταξη ολοένα και περισσότερων ειδικοτήτων στα πληττόμενες ειδικότητες.

Σε ό,τι αφορά τους οικοδόμους, σε συνεργασία με το Συνδικάτο Οικοδόμων Ναυπακτίας & Δωρίδας, έπειτα από συνεχείς παρεμβάσεις, στις οποίες ζητούσαμε να ενταχθούν το σύνολο των κατηγοριών των ειδικοτήτων, κατορθώσαμε να ενταχθούν οι 12 από αυτές.

Η διεκδίκηση όμως δεν σταματά εδώ και δεν αφορά μόνο τους οικοδόμους.

Συνεχίζουμε, ώστε να κατορθώσουμε όλοι οι πληττόμενοι εργαζόμενοι να λάβουν τα μέτρα κρατικής βοήθειας. 

Η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη σε παγκόσμιο επίπεδο και απαιτεί συνεννόηση και αλληλεγγύη σε όλα τα επίπεδα για να μπορέσει η κοινωνία μας να ανταπεξέλθει με τις λιγότερες δυνατές απώλειες.

Αυτό που σίγουρα δεν απαιτεί, είναι διάφοροι να σπεύδουν να «βγάζουν συμπεράσματα» (ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ -ΠΑΜΕ) εκ των υστέρων τον Απρίλη, χωρίς οι ίδιοι να δίνουν το παρών όταν γίνονται οι διεκδικήσεις από τον Μάρτη ακόμη.

Είναι πλέον προβλέψιμο, άλλωστε, όποτε έρχονται εκλογές στο ΕΚΝΔ, να επιδίδονται σε πομπώδεις συνδικαλιστικές κορόνες, όπως αυτές βέβαια έχουν υποδειχθεί από το κομματικό μηχανισμό.

Καλούμε όσους βγαίνουν και φωνάζουν χωρίς να πράττουν να βγουν από την καραντίνα των ιδεολογιών τους και να δράσουν παραγωγικά και όχι διχαστικά, προς όφελος του συνόλου της κοινωνίας.

Αλήθεια   συνάδελφοι   γιατί  κρύβεστε πίσω από ανυπόγραφες αόριστες καταγγελίες ;

Το ΕΚΝΔ συνεχίζει την επαγρύπνηση για την προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και την αποτροπή αυθαιρεσιών από τους εργοδότες.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...