Elite League: Κέρδισε το μπάσκετ που οργάνωσε… ο ‘τυχοδιώκτης’ πρώην μάνατζερ που θα τα διέλυε όλα

H Elite League ολοκληρώθηκε με μεγάλο νικητή το μπάσκετ.Το φετινό πρωτάθλημα της πρώην πλέον Α2 πέρασε στο πάνθεον ως ένα από τα πιο συναρπαστικά που έχουν διεξαχθεί ποτέ και που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι και τον τελικό νικητή.

Η πρωταθλήτρια ομάδα του Αμαρουσίου και ο ιστορικός Τρίτωνας θα βρίσκονται του χρόνου στην Basket League.Είναι οι μεγάλες κερδισμένες του διημέρου και όπως προείπαμε το ίδιο το μπάσκετ συνολικά.

Αλλά για σταθείτε λίγο. Κάποια στιγμή θα πρέπει να αποδίδουμε τα εύσημα σε αυτούς που οραματίζονται, που δουλεύουν και υλοποιούν διοργανώσεις σαν αυτή της Elite League. Αυτή είναι άλλωστε η δουλειά της δημοσιογραφίας. Να κρίνει τα κακώς κείμενα αλλά και να δίνει τα εύσημα εκεί που πρέπει.

Μεγάλος όχι νικητής αλλά δικαιωμένος για αυτό που διαδραματίστηκε φέτος στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία της χώρας δεν είναι άλλος από τον Τάσο Δελημπαλταδάκη.

Μια δικαίωση των απόψεων του, του οράματος που είχε για ένα πρωτάθλημα που θα κράταγε αμείωτο το ενδιαφέρον των ομάδων και των φιλάθλων όλη τη χρονιά και που θα αναδείκνυε νέα παιδιά. Σε όλα τα ζητούμενα πήρε άριστα.

-Είδαμε ένα πρωτάθλημα όπου η παρουσία των δυο ξένων (που κάποιοι έτρεξαν να βαφτίσουν σαν τάφος των Ελλήνων παικτών) όχι μόνο έδωσε μεγαλύτερη αξία και ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα αλλά βοήθησε και τα νεαρά ελληνόπουλα να εξελιχθούν μέσα από αυτή την διαδικασία. Η μήπως έχασε παράδειγμα ο Κουφόπουλός στον Τρίτωνα από την παρουσία του Μανοϊλοβιτς και του Μάγερς;

-Είδαμε ότι τα playoffs και τα playout έδωσαν ελπίδα σε όλες σχεδόν τις ομάδες. Μέχρι το τέλος της Regular Season ψάχναμε την δεύτερη ομάδα που θα πέσει κατηγορία. Και μετά είδαμε συναρπαστικές μάχες για την παραμονή αλλά και για την πρόκριση στην τελική τετράδα.

-Νέα παιδιά με ταλέντο να βρίσκουν χώρο και χρόνο και να αξιοποιούνται και με την συνθήκη του διπλού δελτίου (Τσάμης- Σιδηροηλίας π.χ.) αλλά και με την παρουσία ποιοτικών ξένων που μάλιστα είχαν μέσω κανόνα συγκεκριμένο χρόνο συμμετοχής.

Τελικά δεν ήταν τυχαίο που την δεκαετία που ασχολήθηκε ο Δελημπαλταδακης με τον Ηλυσιακό, βγήκαν δεκάδες παίχτες που έπαιξαν Α1 και Εθνικη Ελλαδας και που γενικά έκαναν καριέρα στις Εθνικές κατηγορίες (Περπέρογλου-Βουγιούκας-Μπόγρης-Αθηναίου-Κασελάκης-Παπαπέτρου-Καρυδας-Γριμπαβιώτης).

-Είδαμε ένα πρωτάθλημα με χορηγούς, τηλεοπτική κάλυψη στο μεγαλύτερο μέρος του (τα εύσημα και στην ΕΟΚ), και με πολλές εκπλήξεις. Ομάδες να βρίσκονται στην 1η θέση αλλά να χάνουν από τον 9ο της βαθμολογίας (π.χ. Α.Ο. Αγρινίου- Πανερυθραϊκός)

Όλα αυτά τα πρωτόγνωρα για Εθνικό πρωτάθλημα πλην Basket League ανήκουν στον Τάσο Δελημπαλταδάκη. Ένας άνθρωπος που όταν αποφάσισε να κατέβει στις εκλογές της ΕΟΚ σαν ανεξάρτητος δέχθηκε ένα απίθανο πόλεμο κυρίως από δημοσιογράφους (λες και πήγε να τους φάει την θέση). Για τον μάνατζερ που θα έκανε κακό στο μπάσκετ και δεν είναι δυνατόν άνθρωπος που εκπροσωπούσε νέα παιδιά και αθλητές να μπει να μας πει τι θα πρέπει να γίνει στα Εθνικά πρωταθλήματα (λες και λίγα λεφτά βγάλανε όλοι αυτοί ειδικά την δεκαετία του ΄90).

Φυσικά έκανε και λάθη. Μόνο όποιος κάθεται δεν κάνει λάθη. Και έπεσε και σε αστοχίες. Στην ουσία υποτίμησε ο ίδιος το δικό του δημιούργημα. Ζήτησε 2000 κόσμο στα Λιόσια για το Final Four και στο γήπεδο την ημέρα των ημιτελικών είχε κοντά στις 5000-6000 χιλιάδες.

Ούτε ο ίδιος δεν κατάλαβε η δεν μπορούσε να φανταστεί την απήχηση που θα είχε το φετινό πρωτάθλημα της Elite League.

Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο λένε. Και σύμφωνα με πληροφορίες την νέα σεζόν η Basket League θα είναι ακόμα πιο συναρπαστική ειδικά στο κομμάτι του Final Four. 

Μπορείς να πεις πολλά για την ΕΟΚ. Για θετικά και μη πράγματα στην διάρκεια αυτής της μικρής της θητείας. Στο κομμάτι όμως που αφορά την Elite League πήρε άριστα. Και αυτό γιατί εμπιστεύτηκε και στήριξε όπως φάνηκε απο το αποτέλεσμα το εγχείρημα στον κατάλληλο άνθρωπο.

Μιχάλης Σταμουλάκη

basket247.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...