ESM: Την επόμενη βδομάδα η συνεδρίαση για την εκταμίευση της ελληνικής δόσης

ESM: Την επόμενη βδομάδα η συνεδρίαση για την εκταμίευση της ελληνικής δόσης

Την έγκριση της δόσης των 6,7 δισ. για την Ελλάδα και την εκταμίευση των 5,7 δισ., εξ αυτών, θα εξετάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, σύμφωνα με ανακοίνωση του ESM.

H συνεδρίαση του ΔΣ του ESM θα πραγματοποιηθεί στις 27 Μαρτίου 2018. Η συγκεκριμένη δόση θα χρησιμεύσει για την εξυπηρέτηση του χρέους, την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών και τη δημιουργία ενός «μαξιλαριού» ρευστότητας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης της 27ης Μαρτίου που δημοσιεύτηκε σήμερα, ο ESM θα προτείνει την εκταμίευση της τέταρτης δόσης του προγράμματος στήριξης προς στην Ελλάδα, στη βάση της ολοκλήρωσης των προαπαιτούμενων που περιλαμβάνονται στο επικαιροποιημένο μνημόνιο.

Από τα 6,7 δισ., τα 3,3 δισ. θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή του χρέους, το 1,5 δισ. για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών και το 1,9 δισ. για «μαξιλάρι» ρευστότητας.

Η πρώτη υποδόση ύψους 5,7 δισ. θα φτάσει στα ελληνικά ταμεία πριν από τις 15 Απριλίου. Το υπόλοιπο 1 δισ. της τέταρτης δόσης θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών και μπορεί να εκταμιευθεί, σε μία ή περισσότερες περαιτέρω εκταμιεύσεις, από την 1η Μαΐου 2018 και μετά.

Όπως σημειώνεται, ειδικά οι εκταμιεύσεις για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών, εξαρτώνται από την «ικανοποιητική απόδοση» της Ελλάδας στη μείωση του αποθέματος ληξιπρόθεσμων οφειλών με τα ήδη εκταμιευθέντα κεφάλαια.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/326069-ESM-Ten-epomene-bdomada-e-synedriase-gia-ten-ektamieyse-tes-ellenikes-doses ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...