ESM: Εκταμιεύει τα 644 εκατ. ευρώ για την Αθήνα

ESM: Εκταμιεύει τα 644 εκατ. ευρώ για την Αθήνα
ESM

Την μεταβίβαση στην Ελλάδα των 644 εκατ. ευρώ, ποσού που αντιστοιχεί στα κέρδη που είχαν κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης από ελληνικά ομόλογα (SMP/ANFA), ανακοίνωσε σήμερα ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM).

Παράλληλα, το Συμβούλιο Διευθυντών του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) αποφάσισε την κατάργηση της προσαύξησης του επιτοκίου για δάνειο του 2012, που αφορά στην περίοδο από την 1η Ιουνίου έως τις 17 Ιουνίου 2020. Αυτό αντιστοιχεί σε εξοικονόμηση 103,64 εκατ. ευρώ για την Ελλάδα και αποφασίστηκε στο πλαίσιο των μεσοπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

«Στην αξιολόγηση των ευρωπαϊκών θεσμών, η οποία επιβεβαιώθηκε από το Eurogroup τον Ιούνιο του 2020, η ελληνική κυβέρνηση έχει λάβει τα αναγκαία μέτρα για να επιτύχει τις συγκεκριμένες μεταρρυθμιστικές δεσμεύσεις της. Αυτό ανοίγει τον δρόμο για την εκταμίευση των κεφαλαίων που συνδέονται με αυτές τις δεσμεύσεις» δήλωσε σχετικά ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ.

Ο ίδιος επαίνεσε την ελληνική κυβέρνηση για τον τρόπο που αντέδρασε στο ξέσπασμα της πανδημίας αλλά υπενθύμισε πως «θα είναι κρίσιμης σημασίας για την Ελλάδα να διατηρήσει τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειές της και να τις εντείνει σε τομείς, όπως αυτό του χρηματοπιστωτικού τομέα». «Αυτό είναι αναγκαίο για την περαιτέρω στήριξη της οικονομικής ανάκαμψης, τη βελτίωση της ανθεκτικότητας της οικονομίας και τη βελτίωση της μακροπρόθεσμης οικονομικής προοπτικής της χώρας», τονίζει ο επικεφαλής του ESM.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...