EURO 2016: Η Ουαλία 2-1 τη Σλοβακία

Σάββατο 11/06/2016 – 21:30Ουαλία - Σλοβακία Το ντέρμπι των «πρωτάρηδων» του EURO 2016, βρήκε νικήτρια την Ουαλία με 2-1 επί της Σλοβακίας.
Ονειρεμένο ήταν το «παρθενικό» ματς σε τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος για την ομάδα του Κρις Κόουλμαν, η οποία έκανε το πρώτο μεγάλο βήμα για την πρόκρισή της στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Η Ουαλία μπορεί να είχε σε μέτρια βραδιά τα δύο μεγάλα αστέρια της, Γκάρεθ Μπέιλ και Άαρον Ράμσεϊ, ωστόσο, ο πρώτος άνοιξε το σκορ με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ενώ από ασίστ του δεύτερου προήλθε το νικητήριο γκολ.
Πενήντα οκτώ χρόνια περίμεναν αυτή τη στιγμή οι Ουαλοί, καθώς είχαν να συμμετάσχουν σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης μετά το Μουντιάλ του 1958. Σε επίπεδο ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, μάλιστα, ήταν η πρώτη τους φορά, όπως ακριβώς και για την ομάδα του Γιαν Κόζακ.
Η αναμέτρηση στο στάδιο του Μπορντό «σημαδεύτηκε» από τις αλλαγές των δύο προπονητών. Στο 60΄ ο Χροσόβσκι έδωσε την θέση του στον Ντούντα, ο οποίος ένα λεπτό μετά ισοφάρισε, ενώ στο 71΄ ο Ρόμπσον-Κανού μπήκε στο ματς αντί του Γουίλιαμς και στο 81΄ διαμόρφωσε το τελικό 2-1 με πλασέ.
Μέτριο από πλευράς θεάματος και με ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες ήταν το πρώτο 45λεπτο του παιχνιδιού. Η Σλοβακία μπήκε καλύτερα στο ματς και πριν συμπληρωθεί το 4ο λεπτό έχασε τεράστια ευκαιρία να προηγηθεί με τον Χάμσικ, το πλασέ του οποίου σταμάτησε πάνω στη γραμμή ο αμυντικός της Ουαλίας, Ντέιβις.
Η ομάδα του Κρις Κόουλμαν πήρε προβάδισμα στο 10΄ με το μεγάλο της αστέρι, Γκάρεθ Μπέιλ. Ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης εκτέλεσε απευθείας το φάουλ που κέρδισε η ομάδα του έξω από την περιοχή αιφνιδιάζοντας τον Κόζατσικ ο οποίος φέρει μεγάλη ευθύνη για το τέρμα που δέχτηκε (1-0).
Από κει και πέρα δεν παίχτηκε καλό ποδόσφαιρο. Η Ουαλία προσπάθησε και κατάφερε να ελέγξει το ρυθμό «παγώνοντας» όσο μπορούσε το παιχνίδι, απέναντι σε μία νευρική και φανερά επηρεασμένη από το γκολ που δέχτηκε, Σλοβακία, η οποία δεν απείλησε άλλη φορά την εστία του Γουόρντ.
Η Σλοβακία ήταν καλύτερη στο δεύτερο μέρος κι από το ξεκίνημα πίεσε για την ισοφάριση. Τα κατάφερε στο 61΄ με τον Ντούντα, ο οποίος μόλις είχε περάσει αλλαγή στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα την έστειλε στα δίχτυα του Γουόρντ μετά την ασίστ του μεσοεπιθετικού του ΠΑΟΚ, Ρόμπερτ Μακ. Για περίπου 10 λεπτά στη συνέχεια οι Σλοβάκοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο του ματς, αλλά κλασική ευκαιρία δεν έχασαν.
Παρουσίασαν, μάλιστα, σημάδια κόπωσης μετά το 70ό λεπτό, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε η πιο φρέσκια και με περισσότερες δυνάμεις, Ουαλία. Στο 71΄ ο Κόουλμαν έριξε στο ματς τον Ρόμπσον-Κανού και εννέα λεπτά μετά από ασίστ του Ράμσεϊ ο σέντερ φορ της Ρέντινγκ με πλασέ έβαλε ξανά μπροστά στο σκορ την ομάδα του (2-1).
Τεράστια ευκαιρία για να ισοφαρίσει έχασε στο 85΄ η Σλοβακία, με την κεφαλιά του Νέμετς να σταματάει στο δεξί δοκάρι του Γουόρντ, στην τελευταία μεγάλη φάση του αγώνα.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...