Eurogroup: Έκλεισε η συμφωνία! Άμεσα διαθέσιμα 500 δισ. ευρώ για τον κορονοϊό – Χειροκροτούσαν οι υπουργοί

Μετά από ένα… ηχηρό ναυάγιο, μετά από “οργιώδεις” παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, το Eurogroup έφτασε σε συμφωνία. Σε λίγα λεπτά συνέντευξη Τύπου.

Το newsit.gr σας είχε ενημερώσει έγκαιρα για το τι συνέβαινε απόψε, Πέμπτη 09.04.2020, σχετικά με το Eurogroup.

Μετά το “ναυάγιο” της περασμένης εβδομάδας, το ρεπορτάζ έλεγε πως το παρασκήνιο… οργίαζε και οι ηγέτες ήταν αποφασισμένοι να μην ξεκινήσουν την τηλεδιάσκεψη αν πρώτα δεν τα είχαν βρει, τουλάχιστον σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Οι ίδιες πληροφορίες του newsit.gr ανέφεραν πως αν κατάφερναν οι Ευρωπαίοι ηγέτες να “γεφυρώσουν” το χάσμα και η συνεδρίαση ξεκινούσε, τότε θα ήταν θέμα χρόνου να ολοκληρωθεί κιόλας.

Όπερ και εγένετο, καθώς σε λιγότερο από μία ώρα μετά την έναρξη της συνεδρίασης, βγήκε ο… λευκός καπνός.

Χειροκροτούσαν!

Με χειροκροτήματα ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, όπως έγραψε ο εκπρόσωπος του Μάριο Σεντένο στο Twitter. Σε λίγο θα δοθεί συνέντευξη Τύπου από τον πρόεδρο του Eurogroup Μάριο Σεντένο.

Τι συμφωνήθηκε στο Eurogroup

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 27 κατέληξαν σε μια συμβιβαστική λύση, η οποία περιλαμβάνει άμεση χρηματοδότηση ύψους 500 δισ. ευρώ στα κράτη μέλη, η οποία μάλιστα μαζί με τις παρεμβάσεις κρατών και ΕΚΤ θα φτάνει στα 3 τρισ. περίπου.

Επίσης περιλαμβάνει πρόσβαση στην πιστωτική γραμμή του ESM για όσο διαρκεί η κρίση του κορωνοϊού. Μετά, όπως αναφέρει το κείμενο, οι χώρες της ΕΕ θα πρέπει να παραμείνουν αφοσιωμένες στην ενδυνάμωση των οικονομιών τους.

Την είδηση για συμφωνία στο Eurogroup επιβεβαιώνει και ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομίας, Πάολο Τζεντιλόνι Αυτό που μένει είναι να γίνει η συνέντευξη Τύπου, ώστε να ανακοινωθεί συγκεκριμένα τι περιλαμβάνει η συμφωνία που “έκλεισαν” οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Είχε προηγηθεί το δραματικό μήνυμα του Μάριο Σεντένο, πριν την έναρξη της συνεδρίασης, που έδινε τον τόνο: Συμφωνούμε μαζί, ή βουλιάζουμε μαζί!

Περισσότερα σε λίγο…



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...