Eurovision 2019: Απόψε ο πρώτος ημιτελικός με Ελλάδα και Κύπρο

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι προετοιμασίες για την διεξαγωγή του ευρωπαϊκού μουσικού διαγωνισμού της Eurovision που θα πραγματοποιηθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο του Τελ Αβίβ.

Σήμερα, Τρίτη θα διεξαχθεί ο πρώτος ημιτελικός, την Πέμπτη 16 Μαΐου ο δεύτερος και το Σάββατο 18 Μαΐου θα διεξαχθεί ο τελικός του 64ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, το Σάββατο 18 Μαΐου στις 22:00.

Οι τρεις φάσεις του διαγωνισμού θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από την ΕΡΤ και το ΡΙΚ και από τα κανάλια υψηλής ευκρίνειας των δύο οργανισμών.

Η Κύπρος εμφανίζεται στην 1η θέση, ενώ η Ελλάδα στη 16η θέση του πρώτου ημιτελικού. Την Κύπρο εκπροσωπεί η Τάμτα με το τραγούδι «Replay και την Ελλάδα η Κατερίνα Ντούσκα με το τραγούδι «Better Love».

Η σειρά εμφάνισης στους δύο ημιτελικούς, έχει ως εξής:

Α’ Ημιτελικός, Τρίτη 14 Μαΐου

Κύπρος

Μαυροβούνιο

Φινλανδία

Πολωνία

Σλοβενία

Τσεχία

Ουγγαρία

Λευκορωσία

Σερβία

Βέλγιο

Γεωργία

Αυστραλία

Ισλανδία

Εσθονία

Πορτογαλία

Ελλάδα

Άγιος Μαρίνος

Β’ Ημιτελικός, Πέμπτη 16 Μαΐου

Αρμενία

Ιρλανδία

Μολδαβία

Ελβετία

Λετονία

Ρουμανία

Δανία

Σουηδία

Αυστρία

Κροατία

Μάλτα

Λιθουανία

Ρωσία

Αλβανία

Νορβηγία

Ολλανδία

Βόρεια Μακεδονία

Αζερμπαϊτζάν

Τα τραγούδια των «Big Five» (Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία) καθώς του Ισραήλ ως διοργανώτριας χώρας δεν διαγωνίζονται, αφού προκρίνονται απευθείας στον Τελικό της Eurovision.

Στον Τελικό της 18ης Μαΐου θα συμμετάσχουν συνολικά 26 χώρες, εκ των οποίων οι είκοσι από τους δύο ημιτελικούς -δέκα από κάθε βραδιά- οι «Big Five» και το Ισραήλ.

Οι θεατές έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν και μέσα από την επίσημη εφαρμογή της διοργάνωσης (Eurovision Song Contest App).

Οι τηλεθεατές μπορούν να ψηφίσουν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης όλων των τραγουδιών, σε χρονικό διάστημα που θα ανακοινωθεί στον «αέρα» από τους παρουσιαστές.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...