Facebook: Πείραμα αποδεικνύει ότι μπορεί να χειραγωγήσει τα συναισθήματα των χρηστών του!

Facebook: Πείραμα αποδεικνύει ότι μπορεί να χειραγωγήσει τα συναισθήματα των χρηστών του!
Το Facebook ίσως είναι το πιο πολυσυζητημένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης όλων των εποχών! 
Αυτή τη στιγμή έχει πάνω από 1,28 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες ανά το κόσμο και έχει μια τεράστια βάση για όλους τους χρήστες! Όλα αυτά είναι βούτυρο στο ψωμί όλων των μελετητών της ανθρώπινης συμπεριφοράς και με όλα αυτά τα δεδομένα που έχουν στην διάθεση τους, έχουν την δυνατότητα να πραγματοποιούν έρευνες και πειράματα!

Σύμφωνα με το άρθρο που δημοσιεύτηκε στο NewScientist, πραγματοποιήθηκε μια μελέτη όπου το facebook «έπαιξε» με την αρχική σελίδα aka newsfeed 689.003 χρηστών! Σκοπός ήταν να χειραγωγήσει τους χρήστες και διαμορφώσει τη ψυχολογικής τους κατάσταση δίνοντας τους θετικά και αρνητικά μηνύματα. Η έρευνα διήρκησε μια εβδομάδα  και μέσα αυτές τις μέρες ορισμένοι χρήστες έβλεπαν στο χρονολόγιο τους κυρίως ειδήσεις με θετικό προσανατολισμό στα σχόλια ενώ οι υπόλοιποι έβλεπαν την αντίθετη πλευρά.

Το συμπέρασμα ήταν ότι το πρώτο group με τα θετικά σχόλια, είχε ένα αντίστοιχο θετικό προφίλ με θετικές τοποθετήσεις και θέσεις. Όσοι είχα αρνητικό feedback είχαν μια ακατάπαυστη ροή αρνητικών σκέψεων και συναισθημάτων. Αυτά τα αποτελέσματα δείχνουν ότι τα συναισθήματα που εκφράζονται στο Facebook επηρεάζουν και τα δικά μας συναισθήματά, όσο περίεργο και να σας φαίνεται!

Έσεις τι λέτε ; Πόσο ανταποκρίνεται αυτό το πείραμα στην πραγματικότητα;

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...