Fake News από το ΑΒC: Παρουσίασε πλάνα από το Κεντάκι ως εικόνες από τη Βόρεια Συρία (Βίντεο)

Διεθνής κατακραυγή ξέσπασε για το δίκτυο ABC News, όταν, το βράδυ της Κυριακής 13 Οκτωβρίου, έπαιξε ένα βίντεο με τον παρουσιαστή Tομ Λάμας να το προλογίζει ως «πλάνα από την επίθεση της Τουρκίας στη βόρεια Συρία εναντίον Κούρδων πολιτών», χαρακτηρίζοντας το μάλιστα ως «ντοκουμέντο».

Ωστόσο, ήταν αποκομμένο βίντεο από στρατιωτική επίδειξη όπλων στην πόλη West Point στο Κεντάκι, που δημοσιευθήκαν αρχικά στο YouTube το 2017.

Στα πλάνα, ο Tομ Λάμας και ο ανταποκριτής Ίαν Πάνελ ακούγονται να λένε πως δεν πρόκειται για καταγραφή του ABC News αλλά πως το δίκτυο απέκτησε τα πλάνα από «τρίτη πηγή». Η δημοσιοποίησή τους όμως προκάλεσε σωρεία σχολίων, με πολλούς ακροδεξιούς οπαδούς του πλανητάρχη, να κάνουν λόγο για fake news εναντίον του από «μηχανισμούς προπαγάνδας».

Δεν έχει διευκρινιστεί αν πράγματι το ABC έκανε μοντάζ προς ίδιον όφελος για δημιουργία περισσότερων εντυπώσεων εναντίον του Τραμπ, ωστόσο το δίκτυο ζήτησε συγγνώμη. «Το βίντεο αποσύρθηκε μετά τις αντιδράσεις. Ζητούμε συγγνώμη, ήταν λάθος», ήταν η απάντηση των ανθρώπων του ABC στο Gizmodo.
 

Αντιδράσεις από Τραμπ και Τουρκία

Η παράβλεψη του ABC ήταν αφορμή για τον Τραμπ να ξεκινήσει τη συνηθισμένη του επίθεση στα αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ για «πόλεμο» εναντίον του. Ο αμφιλεγόμενος πρόεδρος έκανε λόγο για «μεγάλο σκάνδαλο», και συνέδεσε την όλη ιστορία με τον «πόλεμο των media» εναντίον του σχετικά με το σκάνδαλο της Ουκρανίας.

Ακόμα και η Τουρκία δεν παρέλειψε να σχολιάσει το γεγονός μέσα από ανάρτηση του πρακτορείου Anadolu, το οποίο κάνει λόγο και αυτό από τη δική του μεριά για ψευδείς καμπάνιες ενημέρωσης σχετικά με την επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης». Μια Τουρκία η οποία έχει ήδη προβεί σε εγκλήματα πολέμου στην περιοχή.

 

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...