Fake news με πολιτικά κίνητρα χτυπάνε το χρηματιστήριο

Fake news με πολιτικά κίνητρα χτυπάνε το χρηματιστήριο

Ύποπτα παιχνίδια στο ταμπλό καταστρέφουν τους μικρομετόχους – Στόχος των σκοτεινών κέντρων, των κερδοσκόπων και των ανυπόστατων φημών είναι η σταθερότητα της χρηματαγοράς και η Κυβέρνηση τη στιγμή που είναι φανερό πως το κλίμα γυρίζει υπέρ του Αλέξη Τσίπρα

ΤΟ ΧΑΑ ταλαιπωρείται έντονα το τελευταίο διάστημα από φήμες που εξαπολύουν συγκεκριμένα ακροδεξιά sites καταστρέφοντας μετοχές και αποταμιεύσεις μικρομετόχων.

Τρανταχτό παράδειγμα οι φήμες για επερχόμενη αναφορά του περίφημου fund QCM που αποκάλυψε την υπόθεση Κουτσολιούτσου τον Μάιο.

Πιέσεις δέχθηκαν από αυτή την υπόθεση μετοχές όπως Μυτιληναίος, Βιοχάλκο, Jumbo, Φουρλής και Σαραντής με επιστέγασμα την επίθεση την Τετάρτη στην Intralot.

“Fake news!” ήταν σήμερα η απάντηση από το QCM με αποτέλεσμα τη δραματική αντίδραση μετοχών και κερδοσκοπικά παιχνίδια στην πλάτη των μικρομετόχων.

Θα είναι αυτό το τέλος της ιστορίας ή αυτές οι επιθέσεις είναι μέρος μιας στρατηγικής αποσταθεροποίησης με πολιτικά κίνητρα;

Τα ίδια προβλήματα παρουσιάστηκαν και στο πολύ σοβαρότερο πεδίο των τραπεζικών μετόχων με τις αλλαγές στους δείκτες να προκαλούν κατάρρευση της κεφαλαιοποίησης των συστημικών τραπεζών κάτω του ενός δις συνολικά και τον γενικό δείκτη του ΧΑΑ να κατρακυλά κάτω από τις 600 μονάδες.

Άμεση ήταν η αντίδραση από την κυβέρνηση τον περασμένο μήνα όταν διαφάνηκε η μεθόδευση από πολιτικά κίνητρα και παρά την καλή εξέλιξη των θεμελιωδών μεγεθών σχετικά με το θέμα των Τραπεζών με σειρά πρωτοβουλιών που είχαν πάρει ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης για την βελτίωσης της ρευστότητας και δανειοδοτήσεων προς την αγορά.

Τον λόγο τώρα έχει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς που πρέπει επιτέλους να λάβει δραστικά μέτρα κατά της κερδοσκοπίας και της καταρράκωσης του οικονομικού κλίματος από πολιτικά κατευθυνόμενα δημοσιεύματα και φήμες.

Τα fake news και η προπαγάνδα όπως και στο θέμα των δήθεν περικοπών συντάξεων μπορούν εύκολα να ανάψουν φωτιές σε μια κοινωνία χωρίς πλέον την απαραίτητη ψυχραιμία κατακαμένη από 8 χρόνια μνημόνια.

Ειδικά στο χρηματιστήριο οι μικρομέτοχοι πρέπει να αναλογιστούν ποιοι είναι αυτοί που αποσκοπούν σε πολιτικά κίνητρα και ποιοι είναι αυτοί που προστατεύουν τα παπαγαλάκια των κερδοσκόπων.

Και αν οι εποπτικοί μηχανισμοί δεν επαρκούν είναι η ώρα να αναλάβει η τακτική Δικαιοσύνη.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/347937-Fake-news-me-politika-kinetra-chtypane-to-chrematisterio ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...