Fed: Με αργό ρυθμό η ανάπτυξη της οικονομίας στο ξεκίνημα του έτους

Fed: Με αργό ρυθμό η ανάπτυξη της οικονομίας στο ξεκίνημα του έτους
Fed: Με αργό ρυθμό η ανάπτυξη της οικονομίας στο ξεκίνημα του έτους

Η οικονομία των ΗΠΑ επεκτάθηκε με μέτριο ρυθμό τις πρώτες έξι εβδομάδες του έτους που ολοκληρώθηκαν στα μέσα Φεβρουαρίου, αναφέρει η τελευταία έκθεση της Federal Reserve για τις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες, γνωστή και ως Beige Book.

Όπως επισημαίνεται στην έκθεση, αν και οι επιχειρηματίες εμφανίζονται αισιόδοξοι για το υπόλοιπο του έτους, δεδομένης της προόδου του προγράμματος εμβολιασμού, για την ώρα η κατάσταση βελτιώνεται με αργό ρυθμό.

“Οι περισσότερες περιοχές επισημαίνουν ότι ο κλάδος των μη χρηματοοικονομικών υπηρεσιών – “τομέας-κλειδί” για την αμερικανική οικονομία που επλήγει σφόδρα από την πανδημία- εμφάνισε μέτρια ανάπτυξη. Μέτρια ήταν η ανάπτυξη και της παραγωγικής δραστηριότητας στις περισσότερες περιοχές, παρά τις αναταραχές στις αλυσίδες εφοδιασμού”, αναφέρει χαρακτηριστικά η έκθεση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.

Όσον αφορά την αγορά εργασίας, η έκθεση σημειώνει ότι η απασχόληση βελτιώθηκε κατά τη διάρκεια της εξεταζόμενης περιόδου, αλλά σταδιακά, ενώ σε ό,τι αφορά τους μισθούς αναφέρει ότι κάποια αύξηση καταγράφηκε σε θέσεις εργασίας που έχουν υψηλή ζήτηση.

Σε ό,τι αφορά το κρίσιμο ζήτημα του πληθωρισμού, η έκθεση της Fed διαπιστώνει μια μεικτή εικόνα. Όπως σημειώνει, ορισμένες επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και βιομηχανίες μπόρεσαν να αυξήσουν τις τιμές τους, αλλά πολλές άλλες δεν τα κατάφεραν.

Η έκθεση της Fed επιβεβαιώνει την γενικότερη εκτίμηση των οικονομολόγων ότι η αμερικανική οικονομία στην παρούσα φάση βελτιώνεται αλλά με χαμηλό ρυθμό.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...