Flashback: Το νέο οικονομικό –πολιτικό βιβλίο – ημερολόγιο του Δημήτρη Στεργίου (Εικόνα)

 Flashback: Το νέο οικονομικό –πολιτικό βιβλίο – Ημερολόγιο του Δημήτρη Στεργίου (Εικόνα)

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 60 ΧΡΟΝΙΑ

Κυκλοφορεί στην Ελλάδα, την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και σε πολλές άλλες χώρες  το 14ο οικονομικό – πολιτικό βιβλίο «Flashback: Η λεηλασία της Ελλάδος τα τελευταία 60 χρόνια σε … 365 ημέρες» του δημοσιογράφου  Δημήτρη Στεργίου από τις Εκδόσεις  Stergiou Limited σε 550 σελίδες, με κείμενα, αντί εισαγωγής, του Εμμανουήλ Ροίδη και του Γιάννη Μαρίνου.

Με τη μορφή Ημερολογίου ο συγγραφέας ανοίγει ένα «παράθυρο» στο παρελθόν και μια πύλη γνώσης για το μέλλον, σημειώνοντας ότι  η «ιστορία στην Ελλάδα επαναλαμβάνεται συνεχώς  ως  … ιλαροτραγωδία»!

Με αφετηρία ένα συγκεκριμένο πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό γεγονός , μια είδηση, μια δήλωση, μια απόφαση της  κάθε ημέρας,  από  την 1η Ιανουαρίου του 2015 έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2015, ο συγγραφέας  «βάζει μπροστά» τη μηχανή του χρόνου και παρουσιάζει, με στοιχεία από το απέραντο αρχείο του, ένα αντίστοιχο … παρόμοιο γεγονός που συνέβη πριν από 60 ή 50 ή 40 ή 30 ή 20 χρόνια!

Το «ταξίδι» γίνεται αστραπιαία. Ο αναγνώστης βρίσκεται ταυτόχρονα στο παρόν και στο παρελθόν ή νομίζει ότι δεν υπάρχει παρόν, αλλά πάντα … παρελθόν ή ότι τα ίδια πάθαιναν, ζούσαν και τραβούσαν και οι παππούδες  του και οι γονείς του.

Όλα τα κομμάτια του παζλ γίνονται κάδρο, γίνονται  μια μεγάλη εικόνα, που θα τού εξηγήσει ότι όλα σχεδόν αυτά που συμβαίνουν σήμερα, γίνονταν όμοια και απαράλλαχτα και στο παρελθόν και κυρίως θα έρθουν αργά ή γρήγορα, αφού στη χώρα μας, όπως επισημαίνει συνεχώς ο συγγραφέας, «η ιστορία

επαναλαμβάνεται ως ιλαροτραγωδία» σε πείσμα της γνωστής ρήσης του Κάρλ Μάρξ ότι «η ιστορία την πρώτη φορά επαναλαμβάνεται ως τραγωδία και τη δεύτερη ως φάρσα».

Όλα αυτά  επιβεβαιώνονται από την απογοήτευσητου  ελληνικού λαού για το παλιό πολιτικό σύστημα και τη «μαζοχιστικές» αποφάσεις  του στις βουλευτικές κι άλλες εκλογές  να ψηφίζει, «πάντα ευκολόπιστος και πάντα προδομένος»  κυβερνήσεις «φιλελεύθερες», «σοσιαλιστικές» και, στις 25 Ιανουαρίου 2015, την «πρώτη αριστερή», οι οποίες με τις αποφάσεις, με τα ίδια μέτρα, με την ίδια τακτική, με την ίδια πολιτική, που κατήγγελλαν ως αντιπολίτευση, επαναλαμβάνουν την ιστορία ως … ιλαροτραγωδία.

Κι όλα αυτά τα ιλαροτραγικά  συνέβαιναν και συμβαίνουν, μολονότι ο Εμμανουήλ Ροίδης πριν από  140 χρόνια είχε καταγγείλει τα ίδια … σημερινά με  «δηλητηριώδεις» επισημάνσεις , όπως αυτή εδώ που παραθέτει στο «Ημερολόγιό» του ο συγγραφέας:  «Αν υπήρχε λεξικόν της νεοελληνικής γλώσσης, νομίζομεν ότι ο ορισμός της λέξεως «κόμμα» ήθελεν είναι ο ακόλουθος: «Ομάς ανθρώπων ειδότων ν΄ αναγινώσκουσι και να ν΄ ανορθογραφώσι, εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες, ενούμενοι υπό έναν οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν΄αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν του πρωθυπουργού, ίνα παράσχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι».

Κάντε τώρα flashback, διαβάζοντας το ημερολόγιο του δημοσιογράφου Δημήτρη Στεργίου, και μπείτε στη μηχανή του χρόνου. Έτος αφετηρίας: 2015. Θα το βρείτε στα βιβλιοπωλεία Ιανός | Amazon | Apple/iTunes | Barnes & Noble | Vigla.net και σε όλα τα μεγάλα βιβλιοπωλεία.

Κυκλοφορεί και σε έντυπη και ηλεκτρονική (ebook) έκδοση.

 Flashback: Το νέο οικονομικό –πολιτικό βιβλίο – Ημερολόγιο του Δημήτρη Στεργίου (Εικόνα)

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...