Goldman Sachs: ”Κούρεμα” 80 δισ. ευρώ για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους

Goldman Sachs: ''Κούρεμα'' 80 δισ. ευρώ για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους
Σε έκθεση που δημοσιοποίησαν με τίτλο ”Βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους: Επιβεβλημένη Αναδιάρθρωση του Επίσημου Τομέα” οι αναλυτές της επενδυτικής τράπεζας Goldman Sachs, Θεμιστοκλής Φιωτάκης, Lasse Holboell Nielsen και Antoine Demongeot, θεωρούν αναγκαία τη μείωση του χρέους ώστε να γίνει μακροπρόθεσμα βιώσιμο.

Κατέληξαν στο συμπέρασμα πως για την επίτευξη της μείωσης στο 120% του χρέους προς το ΑΕΠ έως το 2020, στόχο που είχε τεθεί από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, μια επίσημη αναδιάρθρωση του χρέους στην Ελλάδα θα ήταν απαραίτητη και θα ξεπερνούσε τα 80 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η Goldman Sachs κάνει αναφορά στις λύσεις για την ελάφρυνση του χρέους που βρίσκονται υπό συζήτηση και θεωρούνται πολιτικά εφικτές και αφορούν στη μείωση των επιτοκίων των διμερών δανείων, στην επιστροφή των κερδών από τα ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου που κατέχουν οι εθνικές κεντρικές τράπεζες, αλλά σε ένα πρόγραμμα επαναγοράς χρέους.

Ξεκαθαρίζεται όμως πως αυτές οι παρεμβάσεις δεν επαρκούν για να εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητα του χρέους όπως αυτή ορίζεται από τους φορείς χάραξης πολιτικής και προτείνει πρόσθετες ενέργειες όπως η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από τον ESM.

Η Goldman Sachs προειδοποιεί πως το βάθος της ύφεσης και οι πολιτικές επιπτώσεις της δημιουργούν κινδύνους για την παραδοχές στις οποίες βασίζεται το πρόγραμμα προσαρμογής και η εφαρμογή του.

ΔΙΕΘΝΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...