Goldman Sachs: Ο Σαμαράς μπορεί να μπερδέψει τους δημοσκόπους και να επανεκλεγεί

Goldman Sachs: Ο Σαμαράς μπορεί να μπερδέψει τους δημοσκόπους και να επανεκλεγεί
Ένα μοντέλο πρόβλεψης αποτελεσμάτων που δημιούργησε η Gοldman Sachs για να προβλέπει τα αποτελέσματα των εκλογών στη βάση των οικονομικών επιδόσεων, δείχνει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς έχει πολλές πιθανότητες επανεκλογής έναντι των δημοσκοπήσεων που προβλέπουν ότι θα ηττηθεί στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.
Πολύ περισσότερο, και ο Ντέιβιν Κάμερον, πρωθυπουργός της Βρετανίας αλλά και ο Ισπανός Μαριάνο Ραχόι έχουν πιθανότητες να επιτύχουν καλύτερο αποτέλεσμα στην κάλπη από ό,τι δείχνουν δημοσκοπήσεις. Κι αυτό γιατί καθένας απ΄ αυτούς θα επωφεληθεί από τις πρόσφατες μειώσεις στους δείκτες της ανεργίας και του πληθωρισμού, σύμφωνα με τον οικονομολόγο της Goldman Sachs, Λάσε Χολμποελ Νίλσεν, πρώην αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών της Δανίας.

Μελετώντας τη σχέση μεταξύ οικονομικών εξελίξεων και των προοπτικών επανεκλογής των κυβερνητικών σχημάτων, ο Νίλσεν θεωρεί ότι ο παράγοντας που επιδρά περισσότερο, είναι η εικόνα που έχουν οι ψηφοφόροι για την οικονομία τους. Η βελτίωση των μισθών, η επιβράδυνση του πληθωρισμού και η μείωση της ανεργίας, όλα ενισχύουν τις πιθανότητες μιας κυβέρνησης.

Η Goldman δίνει πιθανότητα κοντά στο 43% για τον Αντώνη Σαμαρά να ωφεληθεί στην εκλογική αναμέτρηση από την πρόσφατη μείωση της ανεργίας και του πληθωρισμού.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...