GPO: Μπροστά Καμίνης, Μπουτάρης και Σγουρός

GPO: Μπροστά Καμίνης, Μπουτάρης και Σγουρός
Προβάδισμα του Γιώργου Καμίνη στον Δήμο Αθηναίων, έδειξε και η νέα δημοσκόπηση της εταιρίας GPO που παρουσίασε το βράδυ της Δευτέρας στην εκπομπή «Ανατροπή» (MEGA) ο Γιάννης Πρετεντέρης.
Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε το διάστημα 30 Απριλίου – 2,3,4 και 5 Μαΐου 2014.

Ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου για τον Δήμο Αθηναίων, ο νυν δήμαρχος, Γιώργος Καμίνης προηγείται με 20,8%.

Ακολουθούν ο Άρης Σπηλιωτόπουλος με 15%, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης με 14,1%, ο Ηλίας Κασιδιάρης με 12,5%, ο Νικήτας Κακλαμάνης με 10,4%, ο Νίκος Σοφιανός με 8,3%, ο Βασίλης Καπερνάρος με 3,2% και ο Πέτρος Κωνσταντίνου με 1,2%.

‘Αλλον (υποψήφιο) επιλέγει το 2,3% του δείγματος.

Η κατηγορία «Άκυρο/Λευκό/Αποχή» συγκεντρώνει 1,7%, ενώ 10,5% δηλώνουν αναποφάσιστοι ή δεν απαντούν.

– Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου για την Περιφέρεια Αττικής, ο νυν περιφερειάρχης, Γιάννης Σγουρός προηγείται με 23,1% έναντι του 17,8% που συγκεντρώνει η Ρένα Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ).

Ακολουθούν ο Γιώργος Κουμουτσάκος (ΝΔ) με 10,1%, ο Θανάσης Παφίλης (ΚΚΕ) με 9,5%, ο Παύλος Χαϊκάλης (ΑΝΕΛ) με 8,2%, ο Ηλίας Παναγιώταρος (Χρυσή Αυγή) με 5,1%, ο Πέτρος Μαντούβαλος με 3%, ο Θάνος Τζήμερος με 2,7%, η Μαρία Γιαννακάκη (ΔΗΜΑΡ) με 1,8% και η Δέσποινα Κουτσούμπα (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) με 1,3%.

‘Αλλον υποψήφιο επιλέγει το 1,2% του δείγματος.

Η κατηγορία «Άκυρο/Λευκό/Αποχή» συγκεντρώνει 1,4%, ενώ το 14,8% του δείγματος δηλώνουν αναποφάσιστοι ή δεν απαντούν.

– Τέλος, στην πρόθεση ψήφου για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, ο νυν δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης προηγείται με 37% έναντι του 21,2% που συγκεντρώνει ο Σταύρος Καλαφάτης (ΝΔ).

Ακολουθούν ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης (ΣΥΡΙΖΑ) με 8,9%, ο Γιάννης Δελλής (ΚΚΕ) με 4%, ο Χάρης Παπαγεωργίου (ΑΝ.ΕΛ.) με 3,1% και ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος (Χρυσή Αυγή) με 3%.

Άλλον υποψήφιο επιλέγει το 4,2% του δείγματος.

Η κατηγορία «Άκυρο/Λευκό/Αποχή» συγκεντρώνει 2,8%, ενώ το 15,8% του δείγματος δηλώνουν αναποφάσιστοι ή δεν απαντούν.

“Πατώνει η Ελιά – Φοβάται ο Βενιζέλος – “Παγωμάρα” για Σαμαρά

Δύσκολες ώρες περνά ο Ευάγγελος Βενιζέλος, εξ’ ου και το πολιτικό παραλήρημά του ενόψει των εκλογών. Το ενδεχόμενο να συνθλιβεί το ΠΑΣΟΚ στην πόλωση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας ορατός κίνδυνος για τον πρόεδρο του Κινήματος ο οποίος ανησυχεί και για την δική του προσωπική επιβίωση.

Τυχόν αποδοκιμασία στις ευρωεκλογές θα ήταν και προσωπική του αποδοκιμασία, αφού ο ίδιος θα κρινόταν ως υπεύθυνος της κατρακύλας του πάλαι ποτέ κραταιού κόμματος σε μονοψήφια ποσοστά.

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο τρομάζει και τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος παρακολουθεί «παγωμένος».

Γνωρίζει καλά, ότι η αποδυνάμωση του Ευάγγελου Βενιζέλου, θέτει σε κίνδυνο τη συνοχή της κυβέρνησης, έστω και αν άνθρωποι που τον γνωρίζουν καλά, υποστηρίζουν ότι δεν εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο αποχώρησής του από το κυβερνητικό
σχήμα.

Τονίζουν, ότι «εκβιάζοντας» πολιτικά τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ του 2012 να του δώσουν ένα βιώσιμο ποσοστό στις ευρωεκλογές, επιδιώκει να κρατήσει ο ίδιος την πρωτοβουλία στο χώρο της κεντροαριστεράς και να ορίσει τις πολιτικές εξελίξεις.

Άλλωστε, έχει διαμηνύσει με κάθε τρόπο, πως η Ελιά δεν θα κριθεί μόνο από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, αλλά θα συνυπολογιστεί και το αποτέλεσμα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, όπου όντως αρκετοί υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι θα πάνε καλά.

Υπενθυμίζουμες ότι σε δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για τις ευρωεκλογές, η Ελιά καταγράφεται ως πέμπτο κόμμα συγκεντρώνοντας ποσοστό 6,5% την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ αποκτά προβάδισμα έναντι της ΝΔ, τρίτη παραμένει η Χρυσή Αυγή, με το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη να έρχεται τέταρτο.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...