HΠA: Νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο με τον πρώην αρχηγό του FBI

Νέα στοιχεία για την υπόθεση της απόλυσης του διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμι, από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, που έχει «ταράξει τα νερά» της Αμερικανικής πολιτικής σκηνής και αποτελεί «πονοκέφαλο» για την κυβέρνηση. Σύμφωνα με τις νέες αποκαλύψεις ο Αμερικανός πρόεδρος είχε ζητήσει από τον Κόμι να κλείσει η έρευνα για τον Μάικλ Φλιν, πρώην συμβούλου εθνικής ασφαλείας του Τραμπ ο οποίος παρατήθηκε λόγω κατηγοριών για σχέσεις με τη Ρωσία που θα τον έκανε ευάλωτο προς εκβιασμό από Ρωσικά συμφέροντα, και θα δημιουργούσε προβλήματα για την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Οι αποκαλύψεις έγιναν από τον ίδιο τον Τζέιμς Κόμι μέσω υπομνήματος το οποίο σήμανε συναγερμό για τη Ουάσινγκτον ενώ εγείρει την απορία για το αν όντως ο Τραμπ προσπάθησε να εμπλακεί, παρανόμως, στην έρευνα για τον πρώην σύμβουλό του. Ο Λευκός Οίκος αμέσως αρνήθηκε τις κατηγορίες δηλώνοντας ότι το υπόμνημα αποτελεί μια ανακριβή και αναληθή παρουσίαση των συνομιλιών Τραμπ και Κόμι. Ο πρώην διευθυντής του FBI έγραψε το υπόμνημα μετά τη συνάντηση του με τον πρόεδρο στο Οβάλ Γραφείο, μια μέρα μετά αφού ο Τραμπ απέλυσε τον Φλιν, επειδή έδωσε παραπλανητικές πληροφορίες στον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Μάικ Πένς, για μια συζήτησή του με τον πρέσβη της Ρωσίας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Ελπίζω να μπορείς να το αφήσεις να φύγει», δήλωσε σύμφωνα με το υπόμνημα ο πρόεδρος Τραμπ, ενώ κατά τη διάρκεια της συνάντησης στο προεδρικό γραφείο ο Τραμπ καταδίκασε μια σειρά από διαρροές κυβερνητικών πληροφοριών προς τον τύπο και συμβούλεψε τον Κόμι να σκεφτεί το ενδεχόμενο να πάει σε δίκη δημοσιογράφους που δημοσίευσαν διαβαθμισμένες πληροφορίες. Πολλοί Δημοκρατικοί γερουσιαστές καλούν πλέων ,μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις αλλά και μετά από άλλα σκάνδαλα και γκάφες του Αμερικανού προέδρου, για το διορισμό ειδικού ανεξάρτητου ερευνητή να ερευνήσει αν ο Τραμπ έπραξε το αδίκημα της παρακώλησης της δικαιοσύνης, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει ακόμη και εκκίνηση της διαδικασίας καθαίρεσης του προέδρου, μιας και ούτε το status quo των Δημοκρατικών ούτε των Ρεπουμπλικάνων συμπαθούν τον Ντόναλντ Τραμπ.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/284224-HPA-Nees-apokalypseis-gia-to-skandalo-me-ton-proen-archego-toy-FBI ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...