H θαλαμηγός «CHRISTINA Ο» του Ωνάση, για άλλη μια φορά, στην Ιτέα (εικόνες)

Στα άδυτα της «Χριστίνας» του Ωνάση – Πώς ο Ελληνας κροίσος μετέτρεψε μια φρεγάτα σε γιοτ χλιδής -Τι απέγινε μετά το θάνατό του

Το καλοκαίρι του 1953 ήταν ένα από τα καλύτερα για τον Αριστοτέλη Ωνάση. Στο Κίελο, μια καναδική φρεγάτα Stormont άρχισε να… αλλάζει, να ανακαινίζεται εκ βάθρων, προκειμένου να μετατραπεί σε μια πολυτελέστατη θαλαμηγό. Στο γιοτ εκείνο που θα αποτελούσε σύμβολο για εκείνον.

Το όνομα αυτού, «Χριστίνα». «Αυτό είναι το μόνο μέρος στον κόσμο που δεν αισθάνομαι ξένος», δήλωνε ο Ελληνας κροίσος για τη «Χριστίνα». Και η αλήθεια είναι, όπως ισχυρίζονται άνθρωποι που τον γνώριζαν, ότι πουθενά δεν ήταν πιο ευτυχισμένος o Αριστοτέλης Ωνάσης, από όσο όταν βρισκόταν επάνω στην 99 μέτρων θαλαμηγό του.

Η μετατροπή της παλιάς καναδικής φρεγάτας σε αυτό που ο βασιλιάς Φαρούκ της Σαουδικής Αραβίας είχε αποκαλέσει «η τελευταία λέξη στη χλιδή» τού είχε κοστίσει τότε 4 εκατ. δολάρια. Η μοντέρνα τεχνολογία αποτελούσε τη ραχοκοκαλιά της θαλαμηγού, με πρωτοποριακά για την εποχή τους συστήματα: ραντάρ, επικοινωνιακά μέσα, κλιματισμό, ηλεκτρονικό έλεγχο της θερμοκρασίας του νερού στην πισίνα και πολλά άλλα.

Πηγή: www.inkefalonia.gr

fokidanews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...