H νεότερη υποψήφια Βουλευτής Αγγελική Δεδοπούλου , 25 ετών, Πολιτικός επιστήμων με το ΠΑΣΟΚ στην Αιτωλοακαρνανία

Η Αγγελική Δεδοπούλου με καταγωγή απο τη Ναύπακτο, είναι Πολιτικός Επιστήμονας και Ευρωπαϊκός Αναλυτής. Σπούδασε Πολιτική Επιστήμη και Ιστορία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και έκανε μεταπτυχιακό πάνω στην Ευρωπαϊκή Διακυβέρνηση στο πανεπιστήμιο του Λουξεμβούργου. Μιλάει άπταιστα Αγγλικά και Γαλλικά.

Γιατί αποφασίσατε να κατέβετε στην πολιτική;

Σαν πολίτες δεν πρέπει να σταματήσουμε να ενδιαφερόμαστε για το ποιος κυβερνά και για τις μεθόδους διακυβέρνησης που χρησιμοποιούνται. Σίγουρα οι πολιτικές που χρησιμοποιήθηκαν θα μπορούσαν να ήταν καλύτερες. Σε αυτή την κρίσιμη καμπή λοιπόν που βρίσκεται η χώρα μας ένιωσα υποχρεωμένη να μπω στην πολιτική. Σαν νέος άνθρωπος είδα από πολύ νωρίς τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η νέα γενιά. Φίλοι, συμμαθητές μου, αλλά και μέλη της οικογένειας μου ήρθαν αντιμέτωποι με την ανεργία με μονόδρομο την ξενιτιά. Είδα φίλους μου να πέφτουν στην κατάθλιψη ψάχνοντας για ένα μεροκάματο. Όλες αυτές οι εμπειρίες με έκαναν να καταλάβω τη δύναμη που έχω όντας νέα. Αποφάσισα να παρέμβω, να πολιτικοποιηθώ και να δραστηριοποιηθώ, ώστε να συμβάλλω με τον τρόπο μου, να βάλω ένα μικρό λιθαράκι σε αυτό που λέγεται συλλογική προσπάθεια για το κοινό καλό μιας χώρας που σήμερα υποφέρει.

Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία η ανεργία στην χώρα μας βρίσκεται πάνω από το 25%, ενώ περίπου 1 στους 2 νέους δεν έχει δουλειά. Τι πρέπει να γίνει, κατά την γνώμη σας, για να αντιστραφεί αυτή η κατάσταση;

Είναι γεγονός, ότι παρά τα πρώτα δειλά σημεία ανάκαμψης της Ελλάδας, η ανεργία παραμένει ομολογουμένως σε υψηλά επίπεδα. Το πρόβλημα αυτό έχει συνέπειες τόσο οικονομικές όσο και κοινωνικές. Ξέρω καλά ότι αυτό δεν μπορεί να αλλάξει από τη μια στιγμή στην άλλη. Παρ’ όλα αυτά μια τόσο όμορφη χώρα όπως η Ελλάδα, που προσελκύει χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο μας δίνει την δυνατότητα δημιουργίας τουριστικών επιχειρήσεων. Επίσης υπάρχουν πολλά επιδοτούμενα προγράμματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση που στηρίζουν τη νέα επιχειρηματικότητα και ενθαρρύνουν νέους επαγγελματίες να εξάγουν για παράδειγμα τα τοπικά ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα στο εξωτερικό.

Με αυτό τον τρόπο εκτός από οικονομικό όφελος συμβάλλουμε στην προβολή των πολιτιστικών στοιχείων της χώρας μας αλλά και στην ανάδειξη του πολιτισμού μας. Μια πολύ καλή κίνηση είναι επίσης η δημιουργία παροχής υπηρεσιών προς τους πολίτες «ξεμπλοκάροντας» έτσι τη γραφειοκρατία και βοηθώντας σε κάθε λογής θέμα τους συμπολίτες μας.

Αν μπορούσατε να αλλάξετε προς το καλύτερο ένα πράγμα στην Ελλάδα, ποιο θα ήταν αυτό;

Θα ήθελα να αλλάξω την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό. Θα ήθελα να μιλάνε μόνο για τον ήλιο μας, την κουλτούρα και τα ωραία μας νησιά. Η Ελλάδα έχει πολλές δυνατότητες αρκεί να βρεθούν οι κατάλληλοι άνθρωποι να αξιοποιήσουν τους πλουτοπαραγωγικούς τις πόρους.

 

Τα τελευταία χρόνια ακούμε έντονα το δίλημμα που λέει «μνημόνιο ή αντιμνημόνιο». Για εσάς υφίσταται αυτό το δίλημμα; 

Το δίλημμα για μένα δεν είναι μνημόνιο η αντιμνημόνιο είναι το αν θα κινηθούμε συλλογικά με μια Ελλάδα ενωμένη η ξεχωριστά με μια Ελλάδα διχασμένη; Για μένα η πρόκληση είναι η αποκατάσταση των αδικιών. Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα των εκλογών εγώ δεν θα πάψω ποτέ να υποστηρίζω πως η Ελλάδα έχει πολλά να προσφέρει όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά κυρίως στους πολίτες της. Ας σηκώσουμε όλοι το κεφάλι ψηλά και μην μας πτοεί το γεγονός ότι είμαστε φτωχοί και χρωστάμε. Έχουμε πλούσια καρδιά και όρεξη να αναδείξουμε μια διαφορετική Ελλάδα.

http://www.kedroos.gr/

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...