H Πολωνία στους ”8” (BINTEO)

Η πρώτη ομάδα που προκρίνεται στα προημιτελικά του Euro είναι η Πολωνία. Χρειάστηκαν 120 λεπτά και η διαδικασία των πέναλτι έτσι ώστε οι Πολωνοί να πάρουν τη μεγάλη πρόκριση στους ”8” της διοργάνωσης. Η ομάδα του Ρόμπερτ Λεβαντόσφσκι , ο οποίος δεν έχει σκοράρει μέχρι στιγμής στο τουρνουά, έχασε μεγάλες ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, τη σημαντικότερη και πιο κραυγαλέα μόλις στο 1ο λεπτό με τον Μίλικ. Στο 40′ ήρθε το γκόλ με τον Μπλαστικόφσκι να σκοράρει με κοντινό πλάσε και να γράφει το 1-0 για την Πολωνία που ήταν και αποτέλεσμα ημιχρόνου.

Καλύτεροι οι Πολωνοί μέχρι και το 75′ , όπου η Ελβετία ανέβασε ρυθμό και είχε μάλιστα και δοκάρι με τον Σεφέροβιτς, πριν ο Σακίρι με τρομερό γυριστό σουτ (το γκόλ του Euro αναμφισβήτητα) στο 82′ σημειώσει το 1-1. Το μάτς οδηγήθηκε στην παράταση, οι Ελβετοί έχασαν ευκαιρίες για την ανατροπή του σκόρ, αλλά το 1-1 παρέμεινε και στην παράταση ώστε έτσι οι δύο ομάδες να οδηγηθούν στα πέναλτι με τον Τσάκα να είναι ο μοιραίος για την ομάδα του Πέτκοβιτς, καθώς έχασε το δεύτερο πέναλτι των Ελβετών, με την Πολωνία να έχει το απόλυτο με πέντε εύστοχες εκτελέσεις έναντι τεσσάρων της Ελβετίας, και πανηγύρισαν την πρόκριση στα προημιτελικά του θεσμού.

Αναλυτικά η διαδικασία των πέναλτι :
Λιχτστάινερ γκολ (1-0)
Λεβαντόφσκι γκολ (1-1)
Τσάκα άουτ (1-1)
Μίλικ γκολ (1-2)
Σακίρι γκολ (2-2)
Γλικ γκολ (2-3)
Σερ γκολ (3-3)
Μπλαστσικόφσκι γκολ (3-4)
Ροντρίγκες γκολ (4-4)
Κριχόβιακ γκολ (4-5)

Ενδεκάδες :
Ελβετία (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς, 4-2-3-1): Ζόμερ, Λιχτστάινερ, Σερ, Ντζουρού, Ροντρίγκες, Τσάκα, Μπεχράμι (77’ Γκέλσον Φερνάντες), Σακίρι, Τζεμαϊλί (58’ Εμπολό), Μεχμέντι (70’ Ντερντιγιόκ), Σεφέροβιτς.

Πολωνία (Άνταμ Ναβάλκα, 4-4-2): Φαμπιάνσκι, Πίστσεκ, Γκλικ, Παζντάν, Γεντρέιτσικ, Μαζίνσκι (102’ Γιοντλόβιετς), Κριχόβιακ, Γκροζίσκι (104’ Πέσκο), Μπλαστσικόφσκι, Μίλικ, Λεβαντόφσκι.

http://www.youtube.com/watch?v=Tpxst-uym0M

http://www.youtube.com/watch?v=50ZQKXF3Gco

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΑΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...