H Τουρκία κατηγορεί τις ΗΠΑ για απόπειρα πραξικοπήματος από την αμερικανική Δικαιοσύνη

H Τουρκία κατηγορεί τις ΗΠΑ για απόπειρα πραξικοπήματος από την αμερικανική Δικαιοσύνη

Η Τουρκία καταφέρεται πάλι κατά των Ηνωμένων Πολιτειών κι αυτήν τη φορά κάνει λόγο για συνωμοσία μέσω των αμερικανικών δικαστηρίων στην υπόθεση με τον πρώην Υπουργό του Ερντογάν, Ζαφέρ Τσαγκλαγιάν. Ο Τσαγκλαγιάν κατηγορείται από εισαγγελείς των ΗΠΑ ότι παρέκαμψε κυρώσεις που είχαν επιβληθεί στο Ιράν.

Ο πρώην υπουργός, Ζαφέρ Τσαγκλαγιάν “προστάτεψε τα συμφέροντα της Τουρκίας όσο διετέλεσε υπουργός Οικονομικών και ενήργησε εντός της νομοθεσίας της χώρας μας και εντός του διεθνούς δικαίου κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του”, τόνισε ο εκπρόσωπος και αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπεκίρ Μποζντάγ.

Οι κατηγορίες κατά του Τσαγκλαγιάν “αποτελούν μια επανάληψη της απόπειρας πραξικοπήματος του Δεκεμβρίου από την FETO μέσα από την αμερικανική δικαστική εξουσία”, σημείωσε ο Μποζντάγ.

Ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης καταδίκασε επίσης την άσκηση διώξεων εις βάρος Τούρκων αστυνομικών και σωματοφυλάκων επειδή επιτέθηκαν σε διαδηλωτές κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ερντογάν στην Ουάσινγκτον. Όπως υπογράμμισε, η άσκηση κατηγοριών βασίστηκε σε καταθέσεις υποστηρικτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν και έχουν προκαλέσει «μεγάλη ζημιά» στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/300736-H-Toyrkia-kategorei-tis-EPA-gia-apopeira-praxikopematos-apo-ten-amerikanike-Dikaiosyne ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...