H αγορά του Notting Hill

H αγορά του Notting Hill
Το Νοττινγκ Χιλ είναι μία πολύχρωμη και ιδιαίτερη διατηρητέα περιοχή του δυτικού Λονδίνου, γνωστό για τα όμορφα πολύχρωμα σπίτια του και για την περίφημη αγορά του αλλά και το πανηγύρι κάθε εβδομάδα στον Portobello road έναν από τους κύριους οδικούς άξονες της περιοχής. 
Αρώματα και χρώματα από όλον τον κόσμο δημιουργούν ένα πανηγύρι μοναδικό. Μπορείτε να επισκεφτείτε τα πολύ όμορφα μαγαζάκια των αντικών με πολλά αντικείμενα ασημιού ενώ προχωρώντας πιο πέρα θα δείτε τους πάγκους με τα λαχανικά και φρούτα και ακόμα πιο μετά τους πάγκους με τις αντίκες μουσικών οργάνων και τηλεφώνων αλλά και πραγμάτων αξίας.

Οι επισκέπτες πολλοί που αναζητούν θησαυρούς και μοναδικά αντικείμενα αξίας. Η πρώτη αγορά που έγινε εδώ πριν πολλά χρόνια ήταν αγορά τσιγγάνων με τα άλογα και τις καρότσες οι οποίοι συναθροίζονταν σε έναν γειτονικό ιππόδρομο που δεν υπάρχει πιά. Μετά τον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο οι μικροπωλητές των αντικών έστησαν εδώ τα πρώτα τους μαγαζάκια. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον από ιδιοκτήτες γκαλερί στην περιοχή καθώς έχει γίνει πολύ trendy.

notting hill carnivalΑπό το 1985 άνοιξαν στην περιοχή 13 γκαλερί που αναδεινύουν δουλιές από νεώτερους καλλιτέχνες. Οι τιμές των αντικειμενικών αξιών της περιοχής έχουν ανέβει δραματικά και πολλά μαγαζιά έχουν μεταμορφωθεί μέσα σε λίγα χρόνια σε ελκυστικούς χώρους με ιδιαίτερη αισθητική.

Το Νοτινγκ Χιλ βρίσκεται στο δυτικό Λονδίνο και σίγουρα αξίζει να το επισκεφτείτε ένα Σάββατο στο παζάρι. Είναι ακόμα ένα μέρος όπου πολλοί έγχρωμοι κάτοικοι από την Καραιβική μένουν  αλλά και Μαροκινοί, Πορτογάλοι και Βρετανοί που όλοι συμβιώνουν με αρμονία. Η ποικιλία των φυλών μπορεί να φανεί και στις διάφορες αγορές τροφίμων όπου μπορείς να βρεις τρόφιμα από όλον τον κόσμο αλλά και από τις ποικίλες γεύσεις και μυρωδιές κατά την διάρκεια του πανηγυριού-αγοράς. Μια περιοχή που έλκυει τους νέους αλλά και σημαντικές διασημότητες.

Το καρναβάλι του Notting Hill κάθε Αύγουστο γιορτάστηκε πρώτη φορά το 1964 και είναι το μεγαλύτερο φεστιβάλ δρόμου στην Ευρώπη και συνδέεται με τους μαύρους της περιοχής που γιορτάζουν τον πολιτισμό τους. Αξίζει σίγουρα να παρευρεθείτε εάν βρίσκεστε εκέι αυτήν την περίοδο.

Θα χαρακτηρίζαμε το Νόττινγ Χιλ μια περιοχή μοναδική, πολύχρωμη και ιδιαίτερη όπου τα χρώματα και ανθρώποι όλου του κόσμου αναμιγνύονται, ένας τόπος όπου νιώθεις αυτήν την διαφορετικότητα της Αγγλίας, νιώθεις ότι βρίσκεσαι στο μοναδικό Λονδίνο αλλά ταυτόχρονα και ότι είσαι πολίτης του κόσμου.

en-gr.com

ΤΑΞΙΔΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...