H Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων συνιστά επαγρύπνηση στα μέλη της στο Μάλι

H Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων συνιστά επαγρύπνηση στα μέλη της στο Μάλι
Η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (FIJ) κάλεσε σήμερα τα μέλη της που βρίσκονται στο Μάλι να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά, την επαύριο της δολοφονίας δύο ανταποκριτών του γαλλικού ραδιοφωνικού δικτύου RFI στα βόρεια της χώρας.

«Η FIJ καλεί τους δημοσιογράφους από το Μάλι και τους ξένους ανταποκριτές να διπλασιάσουν την επαγρύπνησή τους και να εφαρμόζουν επαρκώς τα πρωτόκολλα ασφαλείας», προστίθεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία, που αποτελεί τη μεγαλύτερη του είδους στον κόσμο, αντιπροσωπεύοντας 600.000 δημοσιογράφους από 100 χώρες.

«Η FIJ εκφράζει τον αποτροπιασμό της για τη δολοφονία» των δύο ειδικών απεσταλμένων του Radio France Internationale Γκισλέν Ντιπόν και Κλοντ Βερλόν χθες στο Κιντάλ, στα βόρεια του Μαλί, λίγο πριν την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας για τις βουλευτικές εκλογές.

«Οι νέες αρχές στο Μάλι έχουν την απαραίτητη υποχρέωση να φέρουν εις πέρας τις έρευνες για τους δράστες, αλλά κυρίως να ενισχύσουν την ασφάλεια στα βόρεια της χώρας, ούτως ώστε οι δημοσιογράφοι από το Μαλί αι τις άλλες χώρες να μπορούν να εξακολουθούν να μεταβαίνουν εκεί για να κάνουν τη δουλειά τους σε συνθήκες γαλήνης στο όνομα του δικαιώματος της κοινής γνώμης στην ενημέρωση», δήλωσε ο Γκάμπριελ Μπάγκλο του αφρικανικού τμήματος της FIJ στην ανακοίνωσή του.

Όπως δήλωσε λίγο μετά τη σύσκεψή του με τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ για το περιστατικό, ο Γάλλος ΥΠΕΞ Λοράν Φαμπιούς ανακοίνωσε πως οι δύο δημοσιογράφοι «δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ», μετά «την απαγωγή τους από μικρή ομάδα που τους μετέφερε στο Κιντάλ. Οι σοροί τους βρέθηκαν σε απόσταση 12 χλμ από εκεί, λίγα μέτρα μόλις από το αυτοκίνητό τους, το οποίο ήταν κλειδωμένο και δεν έφερε ίχνη από σφαίρες». Ο ίδιος πρόσθεσε πως η ασφάλεια στην περιοχή αυτή πρόκειται να ενισχυθεί.

ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΤΥΛ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...