H ΕΕ ανοίγει τα σύνορά της για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες

H ΕΕ ανοίγει τα σύνορά της για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες
H ΕΕ ανοίγει τα σύνορά της για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες

H EE συμφώνησε να ξανανοίξει τα σύνορά της σε πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες κατά της Covid-19 από τρίτες χώρες, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Καθώς πλησιάζει η θερινή σεζόν οι πρεσβευτές των 27 κρατών μελών της ΕΕ ενέκριναν, όπως ανέφεραν ευρωπαϊκές πηγές στο AFP, τη σχετική πρόταση της Κομισιόν, που όμως δεν είναι δεσμευτική, να επιτραπεί η είσοδος στην Ένωση σε ταξιδιώτες από άλλες χώρες, που έχουν λάβει τις αναγκαίες δόσεις εμβολίων κατά της Covid-19, που έχουν εγκριθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες οι πρεσβευτές συνέστησαν να αλλάξουν οι κανόνες ώστε να επιτρέπονται και τα μη απαραίτητα ταξίδια στην ΕΕ από άτομα που έκαναν δύο δόσεις εμβολίου για τον κορωνοϊό και θα επαφίεται σε κάθε κράτος μέλος χωριστά να αποφασίζει αν θα αποδέχονται πιστοποιητικά εμβολιασμού. Η απόφαση για το κατά πόσον θα προστεθεί η Βρετανία και άλλες χώρες στην «ασφαλή λίστα» της ΕΕ θα ληφθεί επισήμως την Πρασκευή. Οι ταξιδιώτες από χώρες που δεν περιλαμβάνονται στη λίστα αυτή θα επιτρέπεται να εισέρχονται στην ΕΕ, ακόμη κι αν δεν έχουν εμβολιαστεί, αλλά θα τους ζητείται να επιδείξουν πρόσφατο αρνητικό τεστ κορωνοϊού.

Προς το παρόν, μεταδίδει ο Guardian, μόνον οκτώ χώρες περιλαμβάνονται στη λίστα αυτή, ανάμεσά τους η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Νότια Κορέα και το Ισραήλ.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...