H Ελλάδα θα φύγει μόνη της από το Ευρώ, το μήνυμα Τραμπ!

«Η Ελλάδα θα φύγει μόνη της από το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα», δήλωσε ο εκλεκτός του Ντόναλντ Τραμπ για  πρέσβης των ΗΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Τεντ Μάλοχ ! Η «φωνή» του Ντόναλντ Τραμπ στην Ευρώπη, στέλνει προειδοποίηση στην χώρα μας, να φύγει από το ευρώ, τώρα που θα είναι πιο εύκολο!  Οι δηλώσεις του, γνωστού οικονομολόγου, είναι εμφανές ότι μεταφέρουν την θέληση  του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ,  που κάτι ξέρει και ζητάει από την Ελλάδα να φύγει από το ευρώ εδώ και τώρα, για να σωθεί! 

 Αυτή την φορά, το χειρουργικό χτύπημα του Ντ. Τραμπ, στα συμφέροντα της ευρωπαϊκής ελίτ,  ήταν βόμβα μεγατόνων, καθώς προσέθεσε ότι «αυτή τη φορά, πρέπει να πω, είναι μεγαλύτερες οι πιθανότητες η Ελλάδα να εγκαταλείψει μόνη της το ευρώ»!

Αυτή η νέα επίθεση των ΗΠΑ, στην Μέρλκελ, δημιουργούν κλυδωνισμούς στο σύστημα της Γερμανικής ηγεμονίας της Ευρώπης, κάτι που έφερε το ξέσπασμα, με οργισμένη αντίδραση, του Γερμανού προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέρνερ!  Ο Γερμανός «Νεοδημοκράτης», απάντησε ότι «δεν είναι αποδεκτό να έχουμε έναν πρέσβη που μας εναντιώνεται», για να προσθέσει ότι «μπορούμε να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας. Δεν χρειαζόμαστε τους Αμερικανούς γι’ αυτό». Ο κ. Βέμπερ, είναι Γερμανός πολιτικός  του CSU (Xριστιανοκοινωνιστές), υποστηρικτές της κυβέρνησης, Μέρκελ.  Τα CDU (Χριστιανοδημοκράτες )και CSU συμφώνησαν εχθές, την υποψηφιότητα της Μέρκελ για την καγκελαρία.

Ο άνθρωπος του Ντόναλντ Τραμπ στην Ε.Ε, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ, «Ιστορίες», δεν δίστασε να ξεδιπλώσει την αντιγερμανική ρητορική του. Δεν είναι ούτε η πρώτη, αλλά ούτε και η δεύτερη φορά που ο έμπειρος οικονομολόγος, καταφέρεται ενάντια στο ευρωπαϊκό κατεστημένο. Μάλιστα, σε συνέντευξή του στο Bloomberg την Κυριακή, ο ίδιος είχε  εκφράσει την άποψη ότι θα ήταν προτιμότερο για την Ελλάδα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη, λέγοντας ότι «Δεν θέλω να μιλήσω εξ ονόματος των Ελλήνων, αλλά πιστεύω πως από την οπτική γωνία ενός οικονομολόγου, υπάρχουν ισχυροί λόγοι για να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ».

Ο γνωστός οικονομολόγος από το πανεπιστήμιο του Ρέντινγκ, δεν έχει κρύψει τον ευρώσκεπτικισμό του. Με τον  άνθρωπο που έχει επιλέξει ο Ντόναλντ Τραμπ για τη θέση του πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, να ανοίγει τον δρόμο με τις δηλώσεις του, το μήνυμα για την πολιτική που θα ακολουθήσει ο Ντόναλντ Τραμπ, απέναντι στην ευρωπαϊκή ηγεμονία της Ε.Ε., είναι ξεκάθαρο.

 Ο ίδιος τόνισε ότι  «υπάρχουν εύλογα ερωτήματα για το εάν θα πρέπει να υπάρχει» μνημόνιο για την Ελλάδα αλλά και ποιος θα πρέπει να είναι υπεύθυνος για την χρηματοδότησή του!  Η αναφορά στο Μνημόνιο έχει τεράστια σημασία, ειδικά τώρα, μία ημέρα  πριν το Δ.Σ. του  Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Όπως έχει γίνει γνωστό, το χρέος, θεωρείται «εξαιρετικά μη βιώσιμο» και προειδοποιεί για «εκρηκτική αύξηση του χρέους μετά το 2022».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...