H ώρα δεν αλλάζει παντού

ώρα

Πλησιάζει η στιγμή που θα πρέπει να γυρίσουμε τα ρολόγια μας μία ώρα πίσω και θα αλλάξει η ώρα από θερινή σε χειμερινή, συγκεκριμένα τα ξημερώματα της ερχόμενης Κυριακής 30 Οκτωβρίου 2016, καθώς θα αλλάξει η ώρα από θερινή σε χειμερινή και ο δείκτης θα γυρίσει μια ώρα πίσω!

Στη γειτονική Τουρκία, όμως, η ώρα δεν θα αλλάξει… με εντολή Ερντογάν, αφού ο… Σουλτάνος αποφάσισε να διατηρήσει τη θερινή ώρα, ολόκληρη τη διάρκεια του χρόνου… Σύμφωνα με το Υπουργείο Ενέργειας αυτό θα γίνει για ενεργειακούς λόγους και για να επωφεληθούν οι πολίτες περισσότερο από την ηλιοφάνεια.

Δεν είναι όμως μόνο ο Ερντογάν που σκέφθηκε να μην αλλάξει η ώρα. Τα ίδια περίπου σκέφτονται και στις Βαλεαρίδες Νήσους, που βρίσκονται στην Μεσόγειο. Σημαντικότερες εξ αυτών είναι οι εξής τέσσερις, η Μαγιόρκα, η Μενόρκα, η Ίμπιζα και η Φορμεντέρα, γνωστά τουριστικά θέρετρα. Πρωτεύουσά τους είναι η Πάλμα στην Μαγιόρκα, που είναι και η μεγαλύτερη νήσος.

Όλα τα κόμματα των νησιών, ζητούν από την κεντρική κυβέρνηση της Μαδρίτης να παραμείνει η θερινή ώρα. Στο κείμενό τους οι πολιτικές δυνάμεις της περιοχής της ανατολικής Ισπανίας, υποστηρίζουν ότι οι λόγοι για τους οποίους εφαρμόστηκε κάποτε η αλλαγή της ώρας έχουν πλέον ξεπεραστεί, ενώ η έλλειψη ηλίου επηρεάζει αρνητικά την ψυχική και σωματική υγεία, τελικά οδηγεί σε σπατάλη ενέργειας και διώχνει τουρίστες. Οι Βαλεαρίδες είναι το ανατολικότερο άκρο της Ισπανικής επικράτειας, εκεί κάνει πρώτος την εμφάνισή του ο ήλιος, γιατί πρέπει να χαθεί αυτό; αναρωτιούνται οι κάτοικοι εδώ και χρόνια, κερδίζοντας μάλιστα στήριξη και στα κοινωνικά δίκτυα, όπου διαβάζουμε απόψεις όπως… «Οι ζωτικές ανάγκες των ανθρώπων σχετίζονται με την παρουσία του ηλίου και αυτές πρέπει να έρχονται πάνω από τις επιθυμίες των επιχειρήσεων».

Τι θα γίνει τελικά ακόμη και την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν είναι γνωστό, όπως και το τι έχει στο μυαλό του ο «Ισχυρός Ταγίπ»…

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...