H Kύπρος του αγώνα και της θυσίας.Εκδήλωση του 3ου γυμνασίου Ναυπάκτου.(videos & photos)

-Δείτε πλάνα από την εκδήλωση.

-Δείτε ολόκληρη την ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγ.Βλασίου κ.κ.Ιεροθέου.

Εκδήλωση για το μαρτυρικό νησί της Κύπρου,πραγματοποίησε χθες το απόγευμα το 3ο γυμνάσιο Ναυπάκτου στην Παπαχαραλάμπειο αίθουσα.

Οι εθνικοί αγώνες του νησιού και του Ελληνισμού μέσα από τραγούδια και αφηγήσεις,τους αγνοούμενους και τους αγωνιστές ήρωες που έδωσαν τον αίμα τους μέσα από την αντίσταση για την ελευθερία .

-Π.Πιτσιάκας (δ/ντής 3ου γυμν.Ναυπ.): Πολιτισμός είναι ο αγώνας της μνήμης ενάντια στη λήθη.

Ο δ/ντής του 3ου γυμνασίου Ναυπάκτου κ.Πιτσιάκας μίλησε για την σημασία της μνήμης των γεγονότων που έλαβαν χώρα  αφού είναι σημαντική για την πορεία και το μέλλον ενός λαού,αφού αφορά την ίδια την επιβίωσή του.Γιατί πολιτισμός είναι ο αγώνας της μνήμης ενάντια στη λήθη.Και όποιος δεν θυμάται  το παρελθόν του είναι καταδικασμένος να το ξαναζήσει.

-Μητροπολίτης Ιερόθεος:Mακάρι να ζήσουμε να δούμε την ελευθεριά της Κύπρου.

Αλλά και ο Σεβασμιώτας Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγ.Βλασίου που παρευρέθηκε στην εκδήλωση μίλησε για μια μυσταγωγία προς τη Ρωμιοσύνη.

Δύο είναι οι λέξεις που μας διατρέχουν είπε ο Σεβασμιώτατος.Η μνήμη και η λήθη.Η λήθη είναι αυτή που κυριαρχεί και χρειάζεται περισσότερος αγώνας για να κυριαρχίσουμε επάνω στη μνήμη.

Μίλησε για τις διαχρονικές ευθύνες των πολιτικών που είχαν σαν αποτέλεσμα την προδοσία και στο τέλος τη  διχοτόμιση,ενώ εξέφρασε κλείνοντας την ευχή να δούμε και πάλι ελεύθερο και ενωμένο το νησί.

Η ομιλία του Σεβασμιωτάτου.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν επίσης ο δήμαρχος Δωρίδας Γ.Καπετζώνης,οι αντιδήμαρχοι Ναυπάκτίας κ.κ.Σταυρόπουλος και Καρκατσούλης,ο επικεφαλής της Ενωτικής πρωτοβουλίας Τ.Λουκόπουλος,ο δημοτικός σύμβουλος Π.Παναγόπουλος και ο πρόεδρος του εμπορκού συλλόγου Ναυπακτίας κ.Θ.Δαβανέλος.

001.JPG005.JPG006.JPG007.JPG009.JPG015.JPG016.JPG019.JPG020.JPG021.JPG028.JPG030.JPG031.JPG032.JPG033.JPG036.JPG037.JPG038.JPG042.JPG043.JPG

 

 

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Πραγματικά ήταν μια ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ εκδήλωση.
    Συγχαρητήρια στον ΙΔΙΑΤΕΡΟ διευθυντή από την Κύπρο και σε όλους όσους συντέλεσαν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...