H Nάουσα κατέκτησε τις ΗΠΑ με το…κρασί της!

H Nάουσα κατέκτησε τις ΗΠΑ με το...κρασί της!
Για ένα εν εξελίξει success story μπορούν να κάνουν λόγο οι οινοπαραγωγοί της Νάουσας, καθώς στις αρχές Ιουνίου αναμένεται να κάνουν μια περιοδεία αιχμής στις ΗΠΑ, με σκοπό να εκμεταλλευτούν το έντονο ενδιαφέρον που υπάρχει για τα προϊόντα τους, από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.
Η Νάουσα, ως κυρίαρχη αμπελουργική περιοχή της Ελλάδας, δείχνει σημάδια εξωστρέφειας, καθώς οι ποικιλίες των κρασιών της απολαμβάνουν υψηλά ποσοστά δημοφιλίας στις ΗΠΑ.

Μεταξύ 4-10 Ιουνίου η περιοδεία που θα κάνουν οι οινοπαραγωγοί της Νάουσας θα είναι άκρως σημαντική, καθώς θα περιλαμβάνει συναντήσεις με κορυφαίους γευσιγνώστες, εμπόρους και καταναλωτές.

Το ταξίδι θα περιλαμβάνει το Σαν Ντιέγκο, το Λος Άντζελες και το Σαν Φραντσίσκο. Κυρίαρχο ρόλο στο ενδιαφέρον των ειδικών κατέχει η ποικιλία «Ξινόμαυρο» που πρόκειται για ένα κόκκινο κρασί υψηλής ποιότητας.

Να σημειωθεί πως πρόσφατα υπήρξαν δημοσιεύματα από έγκριτα ξένα Μέσα για την αξία και την ποιότητα των κρασιών της Νάουσας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το διθυραμβικό άρθρο της Kelly Bell στο Forbes που τα χαρακτήρισε «κομψά και ενδιαφέροντα. Κάθε λάτρης του κρασιού θα πρέπει να λάβει μια ευκαιρία για να… σκοντάψει πάνω σε ελληνικό κρασί», ενώ ανάλογου ύφους ήταν και το άρθρο του Alder Yarrow, βραβευμένου Vinography blogger που διακηρύσσει «θα πρέπει όλοι να πίνουν περισσότερο ελληνικό κρασί. Γιατί ; Επειδή τα καλύτερα ελληνικά κρασιά προσφέρουν απίστευτες μοναδικές γεύσεις, συχνά σε φανταστικές τιμές, χάρη στο ότι είναι σχετικά άγνωστα ακόμα και σε σοβαρούς λάτρεις του κρασιού».

Από την άλλη το περιοδικό «Wine & Spirits», μέσω της αρχισυντάκτριας Tara Q. Thomas, αναφέρει πως «το κρασί της περιοχής είναι συναρπαστικό».
Επίσης, το Trip Advisor αναφερόμενο στην Ελλάδα, εκτός ότι την κατατάσσει στους 10 κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς της χώρας, συμπληρώνει με νόημα «αν αγαπάτε το κρασί, όταν θα πάτε στην Ελλάδα , μια επίσκεψη στη Νάουσα θα πρέπει να είναι στην κορυφή της λίστας σας για τα μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε».

OIKONOMIA



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...