H Oμοσπονδία για το θέμα της Ανάπλασης

Την Πέμπτη 30-6-2022 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπακτίας με το μοναδικό θέμα: Συζήτηση- Ενημέρωση για την εξέλιξη του έργου ‶ Αστική Ανάπλαση εντός Ιστορικού Κέντρου Πόλεως Ναυπάκτου″ και λήψη απόφασης για την συνέχιση ή μη της υλοποίησης του υπόλοιπου ανεκτέλεστου τμήματος.

  Ένα σοβαρότατο θέμα για ένα σπουδαίο έργο το οποίο δεν αφορά μόνο την ανάπλαση και ομορφιά της πόλης αλλά κυρίως την αντικατάσταση του αμιαντοσωλήνα ύδρευσης και του διαχωρισμού των ομβρίων υδάτων από τα λύματα, ώστε αυτά να μην καταλήγουν στην θάλασσα. Όμως η μη ύπαρξη σωστής εισήγησης από την Δημοτική Αρχή καθώς και η απουσία της τεχνικής

υπηρεσίας του Δήμου, του μελετητή του έργου , και της ΔΕΥΑΝ, στο Δημοτικό Συμβούλιο είχε σαν αποτέλεσμα η συνεδρίαση να χαρακτηριστεί από την αντιπολίτευση παράνομη και με ελλιπή ενημέρωση , με αποτέλεσμα την απόφαση αποχώρησης σύσσωμης της αντιπολίτευσης . Στην συνέχεια ο κ. Δήμαρχος ενημέρωσε για την εξέλιξη του έργου και τα προβλήματα που έχουν προκύψει. Τέλος με πρόταση του κ. Δήμαρχου ψηφίστηκε από μόλις 13 δημοτικούς συμβούλους σε σύνολο 27 το σταμάτημα του έργου .

  Εμείς ως Ομοσπονδία Επαγγελματιών δεν γνωρίζουμε την νομιμότητα ή μη της συνεδρίασης αλλά πιστεύουμε και βάσει κοινής λογικής ότι θα έπρεπε οι παραπάνω υπηρεσίες δια εκπροσώπων τους να είναι παρούσες να μας ενημερώσουν για όλα αυτά τα τεχνικά θέματα και προβλήματα του έργου που σίγουρα γνωρίζουν καλύτερα από τον κ. Δήμαρχο. Τέλος καταδικάζουμε τόσο

τον κ Δήμαρχο που δεν δέχτηκε την ολιγοήμερη έστω αναβολή του θέματος για καλύτερη ενημέρωση όσον και την αποχώρηση της αντιπολίτευσης η οποία κατά την γνώμη μας θα έπρεπε να συζητήσει το θέμα που ειπώθηκε ,χωρίς απόφαση ,με όποια στοιχεία μπόρεσε να έχει από τις υπηρεσίες του Δήμου. Επίσης εκφράζουμε την

απορία μας πώς είναι δυνατόν η εξέλιξη ενός τόσο σοβαρού έργου να εξαρτάται από την απόφαση 13 συμβούλων και όχι 27 γιατί και νόμιμη να θεωρηθεί σίγουρα κατά την άποψη μας δεν είναι καθόλου ηθική και ξεπερνάει κάθε λογική.

Μετά από τα παραπάνω θεωρούμε ότι το πρόβλημα δεν λύνεται ούτε με δηλώσεις  ένθεν  και ένθεν για δημιουργία εντυπώσεων και νέες μελέτες από την αρχή οι οποίες θα υλοποιηθούν , αν υπάρξουν  κατάλληλη πίστωση από μια νέα δημοτική αρχή και πάει λέγοντας…για άλλα δέκα χρόνια.

  Τέλος ως Ομοσπονδία για άλλη μια φορά θα αναλάβουμε την πρωτοβουλία και πέραν της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, να συγκαλέσουμε ευρεία σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να μπορέσουν να ακουστούν όλες οι απόψεις και να καταλήξουμε σε μια κοινή απόφαση ουσίας για το πρόβλημα , για το καλό της πόλης και των συμπολιτών μας.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...