Hackers επιτίθενται στους New York Times επί μήνες

Hackers επιτίθενται στους New York Times επί μήνες
Οι New York Times δημοσίευσαν μία έκθεση που παρουσιάζει την τετράμηνη «επίθεση» στο σύστημα τους από Hackers. Στην αναφορά, τονίζεται πως οι επιθέσεις πραγματοποιούνται από την Κίνα, έχοντας σαν στόχο του ρεπόρτερ του γνωστού ειδησεογραφικού πρακτορείου.

Υπάρχουν υποψίες, πως οι επιθέσεις έχουν πολιτικό υπόβαθρο και πως μπορεί, πίσω από αυτές να κρύβεται ο κινεζικός στρατός. Η συγκεκριμένη υποψία, δημιουργήθηκε αφού οι Times είχαν προειδοποιηθεί από τις κινεζικές αρχές, όταν προσπάθησαν να ερευνήσουν την περιουσία του πρωθυπουργού της Κίνας, Wen Jiabao.

Μάλιστα, στις 25 Οκτωβρίου του περασμένου έτους, και αφού δημοσιεύτηκε η αναφορά με τα στοιχεία που είχαν συλλέξει για τον κ. Wen, το τμήμα δικτύου των Times παρατήρησε για πρώτη φορά τις επιθέσεις. Μη μπορώντας να τις αντιμετωπίσουν, προσέλαβαν την εταιρία ασφάλειας, Mandiant.

Οι Times, με αυτή την αναφορά έκαναν γνωστό πως οι επιθέσεις έγιναν με στόχο να βρεθούν τα ονόματα των δημοσιογράφων που έλαβαν μέρος στην έρευνα για τον κ. Wen, αναφέροντας μάλιστα, πως «οι ειδικοί δε βρήκαν καμία απόδειξη πως οι hackers χρησιμοποίησαν κωδικούς για να αντλήσουν πληροφορίες που δεν είχαν σχέση με την οικογένεια Wen».

Πρόκειται για μία επίθεση με εγκατάσταση περίπου 45 προγραμμάτων malware, που ακόμα και το λογισμικό ασφαλείας της Symantec αναγνώρισε μόνο το ένα από αυτά. Η Mandiant, μάλιστα δήλωσε πως η τακτική των επιθέσεων ταιριάζει με παλαιότερα παραδείγματα επίθεσης από την Κίνα, δίνοντας ένα ακόμα, έστω και διαισθητικό, στοιχείο στην υπόθεση.

Τέλος, οι Times αναφέρουν πως αν και προς το παρόν είναι ασφαλείς, αναμένουν να γίνουν και πάλι στόχος πολύ σύντομα.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...