Himba: Η φυλή που δεν χάνει ποτέ το χαμόγελό της! (Εικόνες)

Himba: Η φυλή που δεν χάνει ποτέ το χαμόγελό της! (Εικόνες)

χιμπα

Σε ένα μέρος μακρινό, στη βόρεια Ναμίμπια, υπάρχει μια περιοχή η Kunene, όπου όποιος την επισκεφθεί το μόνο που θα συναντήσει είναι ανθρώπους να χαμογελάνε συνεχώς!

Ο λόγος..για την αυτόχθονη φυλή Himba, η οποία μένει πιστή στις παραδόσεις , γυρνάει την πλάτη στον σύγχρονο τρόπο ζωής και μάλιστα , είναι υπέρ της γέννησης πολλών παιδιών ώστε να μην χαθούν!!

Μπορεί να έρχονται αντιμέτωποι με πολλές δυσκολίες, όπως οι συνεχείς πολεμικές εντάσεις, η ξηρασία και η μόλυνση, όμως τίποτα δεν φαίνεται να τους πτοεί! Δίνουν καθημερινό αγώνα, όντας αισιόδοξοι με μόνο στόχο τους να διατηρήσουν τις παραδόσεις τους και την ταυτότητά τους!

Χιλιάδες τουρίστες επισκέπτονται οργανωμένα τη περιοχή για να απολαύσουν, τη περίεργη εικόνα για αυτούς, των Himba, που κυκλοφορούν ημίγυμνοι, ζουν ομαδικά, και τους χορούς γύρω από τη φωτιά. Αυτό που προκαλεί μεγάλη εντύπωση στους τουρίστες είναι οι συνήθειες των μικρών παιδιών, που διαφέρουν κατά πολύ από αυτές στον δυτικό κόσμο! Εκεί τα παιδιά προτιμούν να ακούνε ιστορίες από τους γηραιότερους της φυλής, και όχι να κάθονται αποχαυνωμένα μπροστά σε έναν υπολογιστή.

Μάλιστα, ότι το μέρος τους έχει αναδειχθεί σε πόλο έλξης των τουριστών , τους έκανε ακόμη πιο χαμογελαστούς και αισιόδοξους. Αφού, όταν είδαν τους καρπούς της γης και το κυνήγι από τα οποία ζούνε, να μειώνονται και την απειλή της πείνας να τους πλησιάζει, «εκμεταλλεύτηκαν» τους τουρίστες , κερδίζοντας χρήματα για την επιβίωσή τους.

Όταν τουρίστες αναχωρούν, συνεχίζουν με πίστη όσα η παράδοση τους επιβάλλει και όσα κληρονόμησαν από τους προγόνους τους.

Όχι μόνο δεν εγκαταλείπουν τον τόπο τους, όσο και αν δυσκολεύει η ζωή τους εκεί, αλλά μέσω της αύξησης των γεννήσεων κατά την τελευταία πενταετία , έχουν κάθε δικαίωμα στο όνειρο και στην ελπίδα ότι δεν θα «σβήσουν» ποτέ από τον χάρτη!

 

1

 

2

 

4

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/302877-Himba-E-phyle-poy-den-chanei-pote-to-chamogelo-tes-Eikones ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...