Honinbo Shusaku: Η google αφιερώνει στην 185η επέτειο γέννησης του

Honinbo Shusaku: Η google αφιερώνει στην 185η επέτειο γέννησης του
Στον Honinbo Shusaku αφιερώνει το σημερινό της doodle η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης Google.
Ο Honinbo Shusaku, γεννημένος Kuwabara Torajirō, είναι ένας διάσημος παίκτης του παιχνιδιού Go (παιχνίδι στρατηγικής), και θεωρείται από πολλούς ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών. Γεννήθηκε σαν σήμερα το 1829 στο νησί της Innoshima κοντά στην πόλη της Onomichi στην Ιαπωνία.

Το Go  είναι ένα στρατηγικό επιτραπέζιο παιχνίδι που ξεκίνησε από την Κίνα (γνωστό σαν Ουέι-Τσι, Weiqi) και θεωρείτο το παιχνίδι των αριστοκρατών. Οι δυο παίκτες, άσπρος και μαύρος, προσθέτουν εναλλάξ πέτρες στο γκόμπαν (ταμπλό), περικυκλώνοντας περιοχή, φυλακίζοντας πέτρες του αντιπάλου και προστατεύοντας τις δικές τους πέτρες.

Το Go παίζεται κυρίως στην Ανατολική Ασία (Κίνα, Ιαπωνία, Κορέα κλπ.), και μέσω του διαδικτύου στον υπόλοιπο κόσμο. Μάλιστα, σύμφωνα με μία πρόσφατη καταγραφή των παικτών παγκοσμίως, αυτοί ανέρχονται σε περισσότερους από 40 εκατομμύρια, οι περισσότεροι εκ των οποίων κατάγονται από την Ανατολική Ασία.

Ο Shusaku ξεκίνησε να παίζει από μικρός, και σε ηλικία 8 ετών, το 1837, είχε ήδη φτάσει σε πολύ υψηλό επίπεδο και ήταν ένας πολύ ικανός αντίπαλος για κάθε άλλο γνωστό παίκτη της εποχής του. Λέγεται πως σε ικανότητα τον ξεπερνούσε μόνο ο δάσκαλος του, ο Honinbō Shuwa.

Το 1862, η χολέρα σάρωσε την Ιαπωνία, η επιδημία χτύπησε τον Shusaku και πέθανε στις 10 Αυγούστου σε ηλικία 33 ετών.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...