HSBC: Αγοράστε ελληνικά ομόλογα

HSBC: Αγοράστε ελληνικά ομόλογα

Αγοράστε ελληνικά ομόλογα, προτείνει η HSBC στους διεθνείς επενδυτές! Σε νέα ανάλυσή της, υπογραμμίζει ότι αναμένει σημαντικές αναβαθμίσεις αξιολογήσεων από τους μεγάλους οίκους, μετά τη συμφωνία του Eurogroup.

Η Ελβετική τράπεζα, προτείνει την αγορά ελληνικών κρατικών ομολόγων πενταετούς διάρκειας καθώς σύμφωνα με τους αναλυτές,

Προς το παρόν, παρά την σημαντική βελτίωση στις αποδόσεις, οι ελληνικοί τίτλοι εξακολουθούν να διαπραγματεύονται με σημαντικό premium έναντι άλλων ομολόγων της ευρωζώνης σε σχέση με την πιστοληπτική της αξιολόγηση. Παράλληλα, σχετικά με τις χρηματοδοτικές ανάγκες, η τράπεζα ξεκαθαρίζει ότι

«Ναι» στη συμφωνία του Eurogroup από τη Γερμανική Βουλή

Η καλή πορεία της ελληνικής Οικονομίας, αναμένεται να συνεχιστεί και αυτό να επηρεάσει θετικά όλες τις αγορές. Σήμερα θετικά μηνύματα, ήρθαν και από τη Γερμανία, καθώς η  Γερμανική Βουλή,  ενέκρινε τη συμφωνία του Eurogroup. Με σχεδόν 2/3 των ψήφων η γερμανική βουλή έδωσε πράσινο φως στην ολοκλήρωση του τρίτου δανειακού προγράμματος της Ελλάδας και στη συμφωνία για την ελάφρυνση του χρέους. Αριστερά, Εναλλακτική για τη Γερμανία και Φιλελεύθεροι καταψήφισαν τη συμφωνία. Ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Όλαφ Σολτς είπε σχετικά, ότι

Από τους 643 βουλευτές που συμμετείχαν στην ονομαστική ψηφοφορία, 410 ψήφισαν “Ναι”, 226 “Όχι” και 7 επέλεξαν “Λευκό”. “Ναι” ψήφισαν όλοι οι βουλευτές των Σοσιαλδημοκρατών και των Πρασίνων.

Παρά την ισχυρή θετική δυναμική της ελληνικής Οικονομίας, οι θεσμοί δίνουν ιδιαίτερο βάρος, στο να μην υπάρξει οπισθοδρόμηση στις μεταρρυθμίσεις που έχουν ήδη ολοκληρωθεί, αλλά και στην υλοποίηση των όσων έχουν συμφωνηθεί. Σήμερα, κατά την παρουσίαση των συμπερασμάτων της της έκθεσης του άρθρου 4 από τον επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ Πίτερ Ντόλμαν, επισημάνθηκε ότι

Το θέμα παραμένει ανοιχτό και στην υπόλοιπη έκθεση το Ταμείο, επισημαίνει ότι οι αγορές είναι ανοιχτές για την Ελλάδα αλλά θα χρειαστεί έξτρα ελάφρυνση χρέους με ρεαλιστικούς στόχους για την ανάπτυξη και τα πρωτογενή πλεονάσματα, για να παραμείνουν ανταγωνιστικοί οι ελληνικοί τίτλοι.

Από την Ουάσινγκτον, ξεκαθαρίζουν ότι η μεταμνημονιακή παρακολούθηση της χώρας, θα είναι συγκρίσημη με αυτές των άλλων χωρών που βγήκαν από το πρόγραμμα, με εξαμηνιαίες και όχι τριμηνιαίες επισκέψεις .

 Θα είναι ένα πολύ σημαντικό σήμα στις αγορές η εφαρμογή των διπλών μέτρων της περιόδου 2019-20, θα είναι ένα καθαρό μήνυμα στις αγορές ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων».

“Κινδύνους” για “αντιστροφή των μεταρρυθμίσεων”  στο συνταξιοδοτικό, αλλά και την αναγκαιότητα για  “επιπλέον αποφασιστική πολιτική δράση”, βλέπει και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στην τελευταία μηνιαία έκθεση της, η οποία δημοσιεύθηκε χθες. Η αναφορά της ΕΚΤ γίνεται σε ειδικό κεφάλαιο έκθεσης αφιερωμένη στην πιο πρόσφατη Έκθεση Γήρανσης της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Κομισιόν. Από την Φρανκφούρτη, αναγνωρίζονται οι μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού, επί προκειμένω με την μείωση των συντάξεων που έχει συντελεστεί στην 8ετία των μνημονίων.

Στα 343,7 δις ευρώ το χρέος το α’ τρίμηνο

 Στα 343,74 δις ευρώ ανήλθε το χρέος της Ελλάδας, στο τέλος Μαρτίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών.  Εμφανίζεται αυξημένο έναντι των 328,703 δισ. ευρώ στο τέλος του 2017, αν και η αύξηση αυτή δεν δημιουργεί ανησυχίες πλέον καθώς με τα μέτρα ελάφρυνσης του, που αποφάσισε το Eurogroup του Λουξεμβούργου, αναμένεται μείωση του βάρους των αποπληρωμών, άνω των 50 δις ευρώ.  Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, τα βραχυπρόθεσμα δάνεια με πράξεις ρέπος ανήλθαν στο τέλος Μαρτίου στα 22,504 δις ευρώ έναντι 14,930 δις ευρώ στο τέλος Δεκεμβρίου 2017.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/336051-HSBC-Agoraste-ellenika-omologa ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...