HSBC: Οι επενδυτές που «διψούν» για αποδόσεις παίζουν Ευρώπη

HSBC: Οι επενδυτές που «διψούν» για αποδόσεις παίζουν Ευρώπη
Καλύτερες οι ευρωπαϊκές μετοχές από τις αμερικάνικες αλλά και από τα ομόλoγα
Εξακολουθούν οι αναλυτές της HSBC να εκτιμούν ότι η επένδυση σε μετοχές δίνει πιο ελκυστικές αποδόσεις σε σχέση με τα ομόλογα και είναι ξεκάθαρο, όπως λένε, ότι η αγορά προτιμά να εκμεταλλευτεί την παρατεταμένη περίοδο bull market.

Όπως σημειώνει σε έκθεσή της η επενδυτική ΤΡΑΠΕΖΑ με τίτλο “Structural tailwinds and some cyclical headwinds “ τόσο οι όγκοι, όσο και η δυναμική παραμένουν τα “κλειδιά” για τις υψηλές επιδόσεις της αγοράς συνολικά, ενώ εστιάζει σε μετοχές που επωφελούνται από την εξασθένηση του ευρώ. Γενικά, οι αναλυτές έχουν μία ιδιαίτερη προτίμηση προς τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σε σχέση με την αμερικανική αγορά (αντίστοιχα και στα ομόλογα).

Ιδιαίτερης σημασίας είναι η αναφορά στη “δίψα” των επενδυτών για αποδόσεις, όπου σύμφωνα με τους αναλυτές της HSBC θα συνεχίσει να υπάρχει και αυτό αναμένεται να στηρίξει την περαιτέρω μελλοντική άνοδο των μετοχών μεγάλης βαρύτητας και άρα τους δείκτες, υπογραμμίζοντας ότι βρισκόμαστε στα υψηλά του ανοδικού κύκλου, αλλά ακόμα έχει δυναμική.

Ωστόσο, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ότι αν αλλάξει ο ο κύκλος τότε η στρατηγική για το κυνήγι των αποδόσεων ίσως μετατραπεί σε παγίδα.

“Παραμένουμε υπέρ των μετοχών, οι οποίες θα εξακολουθήσουν να εμφανίζουν ελκυστικές αποδόσεις σε σχέση με τα ομόλογα, ιδίως στην Ευρώπη”, υπογραμμίζεται στην έκθεση, ενώ υποστηρίζουν ότι “θα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, καθώς οι επενδυτές έχουν υποκαταστήσει τα κρατικά και εταιρικά ομόλογα με τις υψηλές αποδόσεις των μετοχών”. “Ενώ η οικονομική ανάπτυξη στις αναπτυγμένες αγορές παραμένει υποτονική συνολικά, η ανάκαμψη στις ΗΠΑ ανακάμπτει.

Η ΑΓΟΡΑ προτιμά τις επενδύσεις υψηλότερου κινδύνου σε μία παρατεταμένη bull αγορά”, τονίζει και προσθέτει ότι “θα συνεχίσουμε να εστιάζουμε στις μετοχές και ψάχνουμε επενδυτικέ ιδέες που συνδέονται με την πτώση του ευρώ έναντι του δολαρίου”.

OIKONOMIA



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...