Kάποιες χώρες της ΕΕ “βολεύονται” με τη μη λύση του Κυπριακού

Kάποιες χώρες της ΕΕ
Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θεωρεί πως πιθανόν κάποιες χώρες μέλη της Ε.Ε να εξυπηρετούνται από την μη λύση του Κυπριακού, γιατί δεν θέλουν ένταξη της Τουρκίας.
Σε Κυριακάτικη συνέντευξη του στην εφημερίδα «Πολίτης», εκφράζει απογοήτευση γιατί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει εμπλακεί ουσιαστικά στις διαπραγματεύσεις για την λύση του Κυπριακού, σημειώνοντας πως είχε χαρακτηρίσει ενώπιον του κ. Μπαρόζο, τον απεσταλμένο που είχε διοριστεί «αόρατο».

Ο κ. Αναστασιάδης αφήνει επίσης αιχμές για τον ειδικό σύμβουλο του Γ.Γ του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ, αποδίδοντας του έλλειψη αμεροληψίας.

Σε σχέση με το κοινό ανακοινωθέν, εκφράζει επίσης προβληματισμό για το αν θα υπάρξει συμφωνία χωρίς αλλαγή των θέσεων που διατυπώνει ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου και παραπέμπουν σε συνομοσπονδία και αναγνώριση κυριαρχίας στο λεγόμενο «τουρκοκυπριακό κρατίδιο».

Ο Νίκος Αναστασιάδης επαναλαμβάνει πως δεν προτίθεται να μπει σε διαδικασία διαπραγματεύσεων οι οποίες δεν θα έχουν τα εχέγγυα της επιτυχίας, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να καταλήξουμε σε μια δεύτερη απόρριψη σχεδίου λύσης, κάτι που θα σημαίνει οριστική διχοτόμηση.

ΚΥΠΡΟΣ

Πηγή: http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...