Kαμία περικοπή στις συντάξεις

Kαμία περικοπή στις συντάξεις

Στον προϋπολογισμό περιλαμβάνεται πρόβλεψη για την πλήρη υλοποίηση του πακέτου Τσίπρα – Διαβεβαιώνει ο Τζανακόπουλος

ΚΑΜΙΑ περικοπή δεν πρόκειται να γίνει στις συντάξεις διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, με αφορμή την κατάθεση του προϋπολογισμού στη Βουλή.

Αντίθετα το σχέδιο προϋπολογισμού περιλαμβάνει δημοσιονομικό χώρο για την εφαρμογή της δέσμης μέτρων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της ΔΕΘ.

Σε δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το επίμαχο θέμα των συντάξεων ανέφερε χαρακτηριστικά: «Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού θα αποτυπώνεται το σημερινό δημοσιονομικό περιβάλλον αλλά και η πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε δημοσιονομικές παρεμβάσεις που θα αποτρέπουν την περικοπή των συντάξεων.

Ειδικότερα από τη μεριά μας έχουμε δηλώσει με σαφήνεια ότι το μέτρο της περικοπής συντάξεων δεν είναι αναγκαίο για την επίτευξη του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος του 3,5% υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα εφαρμοστεί το σύνολο των αντιμέτρων.

Αντιθέτως έχουμε εξηγήσει και αυτό θα αποτυπώνεται στο προσχέδιο ότι και χωρίς την εφαρμογή του μέτρου των περικοπών των συντάξεων υπάρχει αρκετός δημοσιονομικός χώρος για την εφαρμογή της δέσμης μέτρων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι η ακριβής ποσοτικοποίηση των μέτρων αυτών θα καθοριστεί στο πλαίσιο της επεξεργασίας των προϋπολογισμών όλων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για το θέμα των συντάξεων η κυβέρνηση διαπραγματεύεται ήδη με τους θεσμούς την ακύρωση των περικοπών. Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν στο EuroGroup που θα συνεδριάσει στις αρχές Δεκεμβρίου.

Παρά τις αντιδράσεις του ΔΝΤ η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μην δεχθεί καμία περικοπή με δεδομένο ότι δεν υπάρχει θέμα με τον προϋπολογισμό.

Σταθερά η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι το μέτρο της περικοπής των συντάξεων είναι δημοσιονομικό και όχι μεταρρυθμιστικό και στη κατεύθυνση αυτή με όπλο τα πλεονάσματα θεωρεί δεδομένο ότι θα πείσει τους εταίρους.

Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι στο προσχέδιο του προϋπολογισμού περιλαμβάνεται δημοσιονομικός χώρος για την υλοποίηση του πακέτου Τσίπρα.

Μια σειρά φιλολαϊκών μέτρων όπως η μείωση του ΕΝΦΙΑ πρόκειται να υλοποιηθούν σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που ανέλαβε προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Η κατάθεση του πρώτου μεταμνημονιακού προϋπολογισμού στη Βουλή είναι πλέον γεγονός και η χώρα σταδιακά αποκτά και πάλι την οικονομική της κυριαρχία που είχε καταργηθεί, στην ουσία, στη διάρκεια των εφιαλτικών μνημονίων.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOINONIA/343678-Kamia-perikope-stis-syntaxeis ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...