Kατάληψη στην Πάτρα από τους φοιτητές του Αγρινίου- Δεν απέκλεισε τη μεταφορά η Πρυτανης!

Οι φοιτητές των τριών  Πανεπιστημιακών Τμημάτων του Αγρινίου εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Μάλιστα σήμερα δεκάδες φοιτητές του Αγρινίου μετέβησαν ξημερώματα με τρία λεωφορεία στην Πάτρα και προέβησαν σε αποκλεισμό του κτιρίου της Πρυτανείας  ενώ είχαν και μια σύντομη συζήτηση με την Πρύτανη.
Αφορμή των κινητοποιήσεων των φοιτητών είναι βέβαια το πρόβλημα της σίτισης για το οποίο τονίζουν πως η λύση που δόθηκε είναι προσωρινή ωστόσο ουσιαστική αιτία είναι τα ακαδημαϊκά προβλήματα (λίγα μέλη ΔΕΠ, επαγγελματικά δικαιώματα κλπ)και η απουσία φοιτητικής μέριμνας όπως και της στέγασης.
Οι φοιτητές διεκδικούν την ανάπτυξη των Τμημάτων, ισότιμη σύνδεση με τα τμήματα της Πάτρας , χρηματοδότηση για τα τμήματα του Αγρινίου και η κατάληψη στην Πάτρα έχει σημειολογία προς αυτή την κατεύθυνση.
Πληροφορίες μάλιστα κάνουν λόγο πως η Πρύτανης κυρία Κυριζοπούλου σε ανεπίσημη κουβέντα με τους φοιτητές δεν απέκλεισε τη μεταφορά των τμημάτων του Αγρινίου στην Πάτρα. Ειδικότερα τους ανέφερε ως ενδεχόμενες τρεις λύσεις: είτε να βρεθεί τρόπος για μεγαλύτερο κονδύλι για τα τρία τμήματα, είτε να αυτονομηθούν πάλι σε Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδα, είτε να μεταφερθούν στην Πάτρα. Στους φοιτητές του ΔΕΑΠΤ που ανησυχούν πως στην τρίτη περίπτωση  θα υποβαθμιστεί το πτυχίο τους και ότι θα απορροφηθούν από το τμήμα διοίκησης Επιχειρήσεων, η Πρύτανης ανέφερε πως σε περίπτωση που θα μεταφερθούν κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει, θα παραμείνουν ΔΕΑΠΤ και δεν θα χάσουν τη φύση τους ως τμήμα.

πηγη:agrinionews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...