Kirk Douglas έγινε σήμερα 100 χρονών ! Έχει ζήσει μετά από πτώση ελικοπτέρου, εγκεφαλικό, εγχείριση καρδίας, οικογενειακές τραγωδίες!

100 κεράκια θα σβήσει στην τούρτα του σήμερα ο θρυλικός ηθοποιός και πατέρας του διάσημου Μάικλ Ντάγκλας

 

Ποιος είναι ο Κερκ Ντάγκλας

 

Σκληρός αλλά τίμιος και δίκαιος. Να τρεις χαρακτηρισμοί που ταιριάζουν απολύτως στον πατέρα του Μάικλ Ντάγκλας που κάπως καθυστερημένα, στα 30 του, έκανε το κινηματογραφικό ντεμπούτο του στην ταινία «Αμαρτωλές γυναίκες» επαναλαμβάνοντας έναν ρόλο που είχε προωτοπαίξει στο θέατρο.

Γιος αγράμματου ρωσοεβραίου μετανάστη, παλιατζή το επάγγελμα, ο Ισούρ Ντανιέλβουτς Ντέμσκι, όπως ήταν το πραγματικό όνομα του Κερκ Ντάγκλας, γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και μεγάλωσε σε απίστευτες συνθήκες φτώχειας τις οποίες περιγράφει με ζωηρά χρώματα στην αυτοβιογραφία του «Ο γιος του ρακοσυλλέκτη» (εκδόσεις Bell).

Πάλεψε σκληρά για να τα καταφέρει, αλλά τελικά τα κατάφερε χωρίς ποτέ να ξεχάσει ποιος είναι. Μιλάμε συχνά για αδικίες στα Οσκαρ και η περίπτωση του Ντάγκλας είναι ένα καλό παράδειγμα. Προτάθηκε τρεις φορές για το Α’ ρόλου («Πάθος για ζωή» ως Βίνσεντ βαν Γκογκ, «Ο πρωταθλητής» ως μποξέρ και «Detective story» στον ρόλο ενός σκληρού αστυνομικού), αλλά δεν το κέρδισε ποτέ. 

«Το μεγαλύτερο ψέμα είναι αυτό που λέμε στον εαυτό μας στα παραποιημένα οράματα που έχουμε για αυτόν, επίτηδες αγνοώντας ορισμένα στοιχεία του, υπογραμμίζοντας κάποια άλλα» λέει στην αυτοβιογραφία του. «Αυτό που μένει δεν είναι τα ψυχρά γεγονότα μιας ζωής αλλά πώς τα ερμηνεύουμε εμείς. Αυτό είναι ο πραγματικός εαυτός μας».

 

Τι έχει πει ο ίδιος για το βιβλίο του «Life Could be Verse»

 

«Μιλάω για την αγάπη που έδωσα και πήρα. Οι ηθοποιοί είναι σαν μικρά παιδιά, αρνούνται να μεγαλώσουν, παίζουν κάνοντας τους καουμπόηδες, τους στρατιώτες, τους θαλασσοπόρους. Μπορεί να γίνουν πλούσιοι, να κατακτήσουν τη δόξα, αλλά τίποτε δεν τους κάνει ευτυχισμένους μέχρι να γνωρίσουν πραγματικά τον εαυτό τους».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...