Koρωνείας Παντελεήμων: “Καλεσμένοι στην αγιότητα” (φωτογραφία)

Koρωνείας Παντελεήμων:
Όπως κάθε χρόνο και εφέτος στον Ι. Ναό Αγ. Πάντων Καλλιθέας εορτάσθηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα και αθρόα προσέλευση πιστών η εορτή των Αγ. Πάντων.
Στον Όρθρο Χοροστάτησε και προεξήρχε της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων πλαισιωμένος απο τους ιερείς του Ναού.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Κορωνείας ετόνισε ότι την πρώτη Κυριακη μετά την εορτή του Αγ. Πνεύματος η Εκκλησία μας τιμά τους Αγίους Πάντες, που είναι ακριβώς οι εύχυμοι καρποί του Αγ. Πνεύματος, που έκαναν τις καρδιές τους δοχεία υποδοχής της Χάριτός Του.

Το Αγ. Πνεύμα, συνέχισε ο Σεβασμιώτατος, δεν το βλέπουμε. Οπως την ευωδιά. Δεν την βλέπουμε. Την οσφραινόμαστε. Οι Άγιοι είναι ακριβώς η πνευματική ευωδία, που επιβεβαιώνει την παρουσία του Αγ. Πνεύματος.

Ώστε η αγιότητα είναι καρπός και δώρο του Αγ. Πνεύματος στις δεκτικές καρδιές και δεν κάνει διακρίσεις φύλου, ηλικίας, μορφώσεως, κοινωνικής τάξεως κ.λ.π. και ανέφερε σχετικά παράδειγμα παλαιών και συγχρόνων Αγίων.

Ο Σεβασμιώτατος έκλεισε την ομιλία του λέγοντας ότι σε μια εποχή, που υφιστάμεθα κυριολεκτικά βομβαρδισμό εντυπώσεων, που αδυνατίζουν τις εσωτερικές μας αντιστάσεις και θέλουν να μας εγκλωβίσουν στα γηΐνα, χρειάζεται αγώνας ώστε να μη κλείνουμε τους διαύλους επικοινωνίας με τον ουρανό, γιατί όλοι από την ημέρα της Βαπτίσεώς μας, είμαστε καλεσμένοι στην αγιότητα.

Είμαστε δηλ. ”κλητοί” ας αγωνιζόμαστε να αποδειχθούμε και ”εκλεκτοί.”

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...