Kontranews και Times οι μοναδικές εφημερίδες που έγραψαν ότι ο Τραμπ σνομπάρει την Μέρκελ!

Η Kontranews έγραφε μεταξύ άλλων πως «δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητές του Τραμπ η μεταξύ τους επικοινωνία» 

Το αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο της Kontranews «Ούτε τηλέφωνο δεν παίρνει τη Μέρκελ ο Τράμπ» έρχεται να επιβεβαιώσει η έγκυρη βρετανική εφημερίδα Times, που συνεκτιμά εύστοχα ότι ο νέος πλανητάρχης σνομπάρει τη Γερμανίδα Καγκελάριο και «δεν της κλείνει ραντεβού».

Όπως η Kontranews σημείωνε ότι ο νέος Αμερικανός Πρόεδρος «έχει βάλει στην απομόνωση την Γερμάνια» έτσι και οι Times συμφωνούν πως η Μέρκελ είναι «στην απέξω» και «στον πάγο», χρησιμοποιώντας την ακριβή φράση  «left out in the cold» (μτφ. παρατημένη έξω στο κρύο).

Η Kontranews έγραφε μεταξύ άλλων πως «δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητές του (Τραμπ) η μεταξύ τους επικοινωνία». Στο ίδιο μήκος κύματος οι Times αναφέρουν οτι ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν δέχεται να την δει πριν τους G7 (σ.σ. τις 7 ισχυρότερες βιομηχανικές χώρες του πλανήτη) που συνεδριάζουν τον Μάιο.

Αν αυτό επιβεβαιωθεί, σύμφωνα με τους Times, τότε πρόκειται για ένα νέο μήνυμα του Τραμπ στην Ευρώπη, αφού θα συναντήσει άμεσα την βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέη, πρωθυπουργό του Brexit.

Ό,τι ακριβώς επεσήμανε η Kontra News, ότι δηλαδή ο Τραμπ προτιμά να έχει επαφές με όσους βάζουν πάνω από τους συνεταιρισμούς τις πατρίδες τους. «Για αυτό και η πρώτη ηγέτιδα από την Ευρώπη που θα συναντήσει τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ στην Ουάσινγκτον είναι η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι» τόνιζε με νόημα η εφημερίδα μας.

Όπως επίσης γράφαμε ότι τόσα χρόνια η Μέρκελ είχε «καλομάθει» με τον Μπαράκ Ομπάμα, που διατηρούσε άριστες σχέσεις μαζί της, όμως οι σχέσεις ΗΠΑ-Γερμανίας άλλαξαν άρδην με την έλευση του Τραμπ.

Και σε αυτό οι παγκοσμίου βεληνεκούς Times συμφωνούν μαζί μας:  «Η Ανγκελα Μέρκελ, η μακροβιότερη ευρωπαία ηγέτης εν ενεργεία, διατηρούσε πάντα στενές σχέσεις με τους αμερικανούς Προέδρους Τζορτζ Μπους και Μπαράκ Ομπάμα κατά τη διάρκεια της 11χρονης θητείας της στην καγκελαρία. Αλλά η αλλαγή στον Λευκό Οίκο αφήνει την Γερμανία σε αμήχανη θέση σχετικά με τις διατλαντικές σχέσεις» γράφει η βρετανική εφημερίδα.

Σύμφωνα, τώρα, με τον γερμανικό Τύπο, ο άνθρωπος που έχει αναλάβει να κανονίσει ένα ραντεβού μεταξύ Τραμπ και Μέρκελ είναι ο γαμπρός του αμερικανού προέδρου, Τζάρεντ Κούσνερ.

Ωστόσο η ανησυχία στα ανώτατα γερμανικά κλιμάκια είναι εμφανής. Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει χαρακτηρίσει το ΝΑΤΟ «παρωχημένο οργανισμό», απείλησε την Γερμανία ότι θα αυξήσει την εισφορά της κατά 35% και προέβλεψε ότι κι άλλες χώρες, πλην του Ηνωμένου Βασιλείου θα εγκαταλείψουν την ευρωπαϊκή ένωση.

«Κανείς από μας δεν πιστεύει ότι θα συμβούν όλα αυτά», αναφέρουν στον γερμανικό Τύπο πηγές κοντά στην καγκελαρία.

«Δεν είναι σαφής η πολιτική της νέας κυβέρνησης για την οικονομία και το εμπόριο», δήλωσε ο Έρικ Σβάιτσερ, πρόεδρος του γερμανικού Επιμελητηρίου Εμπορίου και Βιομηχανίας, στην εφημερίδα Handelsblatt.

Αξιωματούχοι στο Βερολίνο παλεύουν να πάρουν κάποιες καθαρές απαντήσεις από την διοίκηση Τραμπ, γράφει η  γερμανική εφημερίδα.

Ο σύμβουλος της Άνγκελα Μέρκελ σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, Κρίστοφ Χάουσγκεν, κάλεσε τους ευρωπαίους και την Γερμανία να έχουν «στρατηγική υπομονή» με την νέα αμερικανική κυβέρνηση.

KontraNewsKontraNews

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...