Le Figaro: O Ζακ λε Παπ αναλαμβάνει το νέο Υπερ-Ταμείο αποκρατικοποιήσεων

Ζακ Λε Παπ

Άνθρωπος εμπιστοσύνης της Κριστίν Λαγκάρντ, ο φερόμενος ως επικεφαλής του νέου Ταμείου- Μαμούθ, που θα αναλάβει την κεντρική διαχείριση των εσόδων από την περιουσία του Δημοσίου και τις αποκρατικοποιήσεις. Σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας «Le Figaro», ο στενός συνεργάτης της της Κριστίν Λαγκάρντ, Ζακ λε Παπ (Jacques le Pape) τίθεται επικεφαλής του εποπτικού συμβουλίου για τις ελληνικές αποκρατικοποιήσεις.

Στο δημοσίευμα τονίζεται πως έχει σημαντική εμπειρία τόσο στον δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα, προσόντα που τον έκαναν ιδανικό υποψήφιο για την προεδρία του εποπτικού συμβουλίου. Ίσως όμως το πιο μεγάλο του ατού, είναι ότι χαίρει της εμπιστοσύνης της Γενικής Διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, καθώς δούλεψε για ένα διάστημα ως αναπληρωτής διευθυντής στο γραφείο της, όταν εκείνη ήταν ακόμα υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας.

 Η Εθνικότητά του, είναι το δεύτερο μεγάλο ατού, του Γάλλου, αφού σε αυτή την συγκυρία, ένας γάλλος πρόεδρος, θεωρείται εξέλιξη πιο «εύπεπτη» για την ελληνική κοινή γνώμη, σε αντίθεση με έναν Γερμανό ή έναν Ολλανδό. Εδώ κερδίζει πόντους και από την καλή σχέση που έχουν Ελλάδα και Γαλλία, μία συμμαχία που επιβεβαιώθηκαν και στις δύσκολες διαπραγματεύσεις του περσινού καλοκαιριού, αλλά και στα κρίσιμα Eurogroup που ακολούθησαν. 

 Όπως τονίζουν οι Γάλλοι, έχει δουλέψει μαζί με πολλούς άλλους Γάλλους υπουργούς, στους τομείς των μεταφορών και της  Δικαιοσύνης. Το βιογραφικό του, εμπλουτίζεται και από την τριετή παρουσία του στην Air France-KLM, στην θέση του γενικού γραμματέα, για τρία χρόνια μέχρι φέτος το καλοκαίρι.

 Αν επιβεβαιωθεί το δημοσίευμα,  ο κ. Ζακ λε Παπ, θα μπει στο τιμόνι, της  Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας, που είναι και το όνομα του υπέρ-Ταμείου.  Σε αυτό θα ενταχθούν τέσσερεις  «θυγατρικές».  Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤΑΔ) και η νέα Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών Α.Ε. (ΕΔΗΣ).

 Στην Γαλλία, θεωρείται ως ένα πρωτοκλασάτο στέλεχος, μεγάλων επιχειρήσεων, με την εφημερίδα, να υμνεί τις ικανότητες του, γράφοντας, πως έχουν αναγνωρισθεί ήδη από τα χρόνια που δούλευε στο υπουργείο Οικονομικών και η εμπειρία του τόσο στον δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα, τον καθιστούν έναν ιδανικό υποψήφιο για την προεδρία του εποπτικού συμβουλίου για τις ελληνικές ιδιωτικοποιήσεις.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...