Lepanto runners: Αποτελέσματα 1ου αγωνα «Στα χνάρια του Δευκαλίωνα»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου ο 1ος ορεινός αγώνας στους Δελφούς. Ο χειμωνιάτικος καιρός με τις έντονες καταιγίδες μας τρόμαξε την παραμονή αλλά το πρωινό του αγώνα η αραιή συννεφιά και η ευχάριστη θερμοκρασία έκαναν τις συνθήκες ιδανικές. Όλοι βέβαια παρακαλούσαν να κρατήσει η πρόσκαιρη καλοκαιρία για λίγες ακόμη ώρες ώστε να προλάβουν να τερματίσουν αφού η πρόγνωση μιλούσε για επιδείνωση από το μεσημέρι. Τελικά η βροχή  ξεκίνησε λίγες ώρες αργότερα αλλά δεν ήταν ικανή να χαλάσει τη διάθεση κανενός!

Στις 10.00 δόθηκε η εκκίνηση και οι 147 αθλητές των δύο διαδρομών ξεκίνησαν την ανάβαση.

Στη μικρή διαδρομή των 8 χλμ οι Δημήτρης Σαμπάνης, Μιχάλης Φωτεινός και Ευγένιος Ζακυνθινός ξεχώρισαν από την αρχή και είχαν έντονο συναγωνισμό μέχρι τέλους ενώ η ανάβαση των πιο αργών αθλητών που συναντούσαν κατεβαίνοντας, αύξανε σημαντικά το βαθμό δυσκολίας της προσπάθειας. Πρώτος έφτασε ο Σαμπάνης με χρόνο 52:15, δεύτερος ο Φωτεινός με χρόνο 52:45 και τρίτος ο Ζακυνθινός με χρόνο 53:00.

Στις γυναίκες τα η κατάσταση ήταν πιο ξεκάθαρη και χωρίς πίεση η Μίνα Συλαίου με χρόνο 1:04 έφτασε πρώτη στους Δελφούς. Δεύτερη η Μαρούσσα Φικιά η οποία βελτιώνεται σταθερά με χρόνο 1:13:13 και τρίτη η Ματίνα Κρίγκα με 1:22:26.

To σύλλογό μας στα 8Κμ εκπροσώπησε η Κλαδούχου Βασιλική.

Πολύ δυνατές μάχες όμως είδαμε και  στη μεγάλη διαδρομή των 22 χλμ. Στη κατηγορία των νέων οι Κυριάκος Κάρλος και Γιώργος Διαλεκτός τερμάτισαν με δέκατα διαφορά! Ο Διαλεκτός είχε μία διαφορά 3 λεπτών πριν το τελευταίο κατηφορικό κομμάτι μήκους 4 χλμ την οποία όμως κάλυψε ο Κάρλος και τελικά κέρδισε τον αγώνα με φοβερό σπριντ στα τελευταία μέτρα! Ο χρόνος των δύο πρώτων ήταν 2:06:10 ενώ την τριάδα έκλεισε ο Χρήστος Γουβαίλης με χρόνο 2:11:43 πού έδωσε τη δική του μάχη με τον Πέτρο Τυρολόγο ο οποίος τερμάτισε 13 δευτερόλεπτα αργότερα!

Στην κατηγορία 40+ ο Γιάννης Θανασιάς είχε έντονο συναγωνισμό με τους Λουκά Ανέστη και Τάσο Μαστροθόδωρο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα αλλά τελικά επικράτησε με χρόνο 2:19:46 ενώ μάχη έγινε για τη δεύτερη θέση όπου τελικά κέρδισε  ο Ανέστης με χρόνο 2:19:54  και ο Μαστροθεόδωρος τρίτος με 1 δευτερόλεπτο διαφορά!

Στις γυναίκες η Γκάμπι Νέγκελε δε δυσκολεύτηκε να κερδίσει με χρόνο 3:01:23, στη δεύτερη θέση η Χρυσούλα Ταβουλάρη με χρόνο 3:09:11 και την τριάδα έκλεισε η Βικύ Μελετοπούλου με χρόνο 3:13:56.

Το σύλλογό μας στα 22Κμ εκπροσώπησαν οι (βλ. φωτο) Δημήτρης Καραχάλιας (14ος), Κώστας Λαγουδάκης, Πάνος Γεωργικόπουλος .

Στον τερματισμό όλοι πολύ χαρούμενοι μίλησαν με πολύ καλά λόγια για την ομορφιά της περιοχής και για τη διαδρομή της οποίας τα μισά σχεδόν χλμ κινούνται σε καλό δασικό χωματόδρομο ενώ τα υπόλοιπα σε καλογραμμένα μονοπάτια μέρος του Ε4, με πολύ μικρές κλίσεις. Αν και είχε χαμηλό βαθμό τεχνικής δυσκολίας σε κάποια σημεία ήθελε λίγο προσοχή γιατί κάποιες παγίδες λάσπης και μερικές βρεγμένες πέτρες δοκίμαζαν τις ικανότητες των συμμετεχόντων.

Εμπνευστής του αγώνα ο Γιάννης Παπαθανασίου ο οποίος παρά τις αντίξοες συνθήκες που όλοι βιώνουμε, πίστεψε στο εγχείρημα και με την υποστήριξη του Δήμου Δελφών το έκαναν πραγματικότητα. Ουσιαστική η συμβολή της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης με τα παραρτήματα Βοιωτίας και Φωκίδας οι οποίοι μετέφεραν το αίσθημα ασφαλείας που χρειάζονταν οι συμμετέχοντες και όπου χρειάστηκε πρόσφεραν άμεσα τις πρώτες βοήθειες καθώς και το  Σώμα Ελλήνων Προσκόπων Άμφισσας για την επάνδρωση των 4 σταθμών ανεφοδιασμού. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον ορειβατικό Σύλλογο Αράχωβας και ειδικά στον Πρόεδρό του, Νίκο  Στεφανόπουλο για την πολύτιμη και αθόρυβη υποστήριξη.

Τέλος να ευχαριστήσουμε την εταιρεία Zip Vit για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών των αθλητών και το κατάστημα Plan B για τα τεχνικά μπλουζάκια που δώρισε στους νικητές όλων των κατηγοριών.

Ευχόμαστε η τοπική κοινωνία στο μέλλον να αγκαλιάσει ακόμη περισσότερο τον αγώνα ώστε να γίνει θεσμός αφού οι δυνατότητες της περιοχής είναι απεριόριστες και η δυνατότητα προβολής τεράστια.
Περισσότερα θα βρείτε στις ιστοσελίδες http://deukaliwn.weebly.com/  αλλά και στο www.trailproject.gr

Αναλυτικά  αποτελέσματα 8Km

Αναλυτικά  αποτελέσματα 22Km



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...