Live: Ισχυρές εκρήξεις στη Βηρυτό, ακούστηκαν ως την Κύπρο – Τεράστιες καταστροφές, 10 νεκροί, εκατοντάδες τραυματίες (βίντεο σοκ)

Live: Ισχυρές εκρήξεις στη Βηρυτό, ακούστηκαν ως την Κύπρο – Τεράστιες καταστροφές, 10 νεκροί, εκατοντάδες τραυματίες (βίντεο σοκ)
Ισχυρή έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού - Αισθητή και στην Κύπρο

Μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε στο λιμάνι της Βηρυτού από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Οι καπνοί έγιναν ορατοί από μεγάλη απόσταση ενώ ταρακουνήθηκε ολόκληρη πόλη.

Σοκάρουν τα βίντεο και οι εικόνες που έχουν κατακλύσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στο λιμάνι της Βηρυτού στον Λίβανο από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, και σύμφωνα με μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας, υπάρχουν «δεκάδες τραυματίες». Λίγο νωρίτερα, το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε ότι ακούστηκαν δύο εκρήξεις και πάνω από την πρωτεύουσα του Λιβάνου υψώνεται ένα πυκνό νέφος καπνού

Οι καπνοί έγιναν ορατοί από μεγάλη απόσταση ενώ ταρακουνήθηκε ολόκληρη η πόλη. Η έκρηξη συντάραξε πολλές περιοχές της πρωτεύουσας, θρυμματίζοντας παράθυρα και πόρτες και τραυματίζοντας ανθρώπους, ενώ αυτοκίνητα εκτοξεύτηκαν σε ακτίνα 10χλμ.  Το υπουργείο Υγείας επιβεβαίωσε ότι υπάρχει «πολύ μεγάλος αριθμός τραυματιών» και εκτεταμένες υλικές ζημιές, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι LBC TV.

Σύμφωνα με το λιβανέζικο πρακτορείο ειδήσεων, όπως μεταδίδει το CNN, η έκρηξη έγινε σε αποθήκη με βαρελότα κοντά στο λιμάνι. Η ανταποκρίτρια του France 24 Leila Molana-Allen ανέφερε χαρακτηριστικά ότι όλα είναι «καλυμμένα με αίμα και σπασμένα γυαλιά».

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, υπάρχουν πολλοί τραυματίες και έχουν διαπιστωθεί εκτεταμένες ζημιές στο κέντρο της πρωτεύουσας του Λιβάνου, ενώ οι πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο εκρήξεις με διαφορά 15 λεπτών. Τζάμια έσπασαν και έπεσαν ψευδοροφές σε πολλά κτίρια σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων από το σημείο της έκρηξης.

Η ισχυρή έκρηξη στην Βηρυτό έγινε αισθητή σε μεγάλο μέρος της πόλης, ενώ σύμφωνα με το sigmalive ακούστηκε μέχρι και την Κύπρο και προκάλεσε αναστάτωση.  Ορισμένοι τοπικοί τηλεοπτικοί σταθμοί ανέφεραν ότι η έκρηξη έγινε στο λιμάνι της Βηρυτού, ενώ μια πηγή ασφαλείας δήλωσε στο τοπικό κανάλι LBC ότι η έκρηξη οφείλεται σε πυρκαγιά σε αποθήκη που περιείχε πυροτεχνήματα.

Σύμφωνα με την Daily Mail, που επικαλείται λιβανέζικα μέσα, άνθρωποι βρίσκονται παγιδευμένοι κάτω από τα συντρίμμια και πολλοί έχουν τραυματιστεί.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...