Live η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΟΗΕ

Στο βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ μιλά ο Έλληνας πρωθυπουργός

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης «σηκώνει το γάντι» και απαντά από το ίδιο βήμα αυτό της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στον Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν που εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην Ελλάδα παρουσιάζοντας τη εκτός από ιμπεριαλιστή και δολοφόνο προσφύγων.

Ήδη στις διμερείς επαφές του και στις συνεντεύξεις του σε ξένα μέσα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα απέναντι στον Ερντογάν αποδεικνύοντας με στοιχεία τους παραλογισμούς και τις αναθεωρητικές βλέψεις της Τουρκίας, ξεκαθαρίζοντας τις κόκκινες γραμμές της Ελλάδας.

Ανεκμετάλλευτη δεν αφήνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ούτε τη δυσαράσκεια του ΝΑΤΟ και της Δύσης με τις τελευταίες επιλογές του Ερντογάν και την προσκόλλησή του στον Βλαντιμίρ Πούτιν, με τον Έλληνα πρωθυπουργο να καθιστά σαφές περισσότερο από κάθε άλλη φορά την ταύτιση της ελληνικής θέσης με τη νατοϊκή απάναντι στη Ρωσία.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η απάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού θα εστιάζεται σε τρία κομβικά θέματα:

1ον Την ανάδειξη της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να υπογραμμίσει πως η χώρα μας είναι ένας αξιόπιστος εταίρος και σύμμαχος, σε μια συγκυρία που η Ευρώπη αντιμετωπίζει πολλαπλές προκλήσεις λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

2ον Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει για την πρόσφατη κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας

3ον Την εργαλειοποίηση των μεταναστών από πλευράς της Άγκυρας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προχωρήσει σε αποκατάσταση της αλήθειας μετά από τους ψευδείς ισχυρισμούς Ερντογάν και τα περί βίαιων επαναπροωθήσεων από πλευράς του ελληνικού λιμενικού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναφερθεί στις εμπρηστικές δηλώσεις της Άγκυρας και θα θυμίσει όλες τις απειλές εναντίον της Ελλάδας -ιδιαίτερα αναφορικά με την κυριαρχία των νησιών.

Αναμένεται να παρουσιάσει δε και τους χάρτες της «Γαλάζιας Πατρίδας» που κυκλοφορούν από καιρό εις καιρό κυβερνητικά στελέχη της Τουρκίας αλλά και στοιχεία για τις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου.

Τα στοιχεία αυτά θα αποδείξουν με τον πλέον σαφή τρόπο ποιος έχει την ευθύνη για την όξυνση της έντασης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και το Αιγαίο -κατάστασης που δεδομένης της γεωπολιτικής έντασης που επικρατεί λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία αποτελεί πηγή ανησυχίας για την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αποκλείεται να έχει και έναν… άσσο στο μανίκι του -ένα στοιχείο «έκπληξη» που θα παρουσιάσει κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για να αιφνιδιάσει την τουρκική διπλωματία.

Ωστόσο, θα τονίσει πως η Ελλάδα παραμένει ανοιχτή στο διάολο με την Άγκυρα, παρά τα «Μητσοτάκης γιοκ» του Τούρκου προέδρου.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...